Korkuları yene yene

On binlerce ‘Adalet Yürüyüşçüsü’ provokasyon ve saldırı söylentilerine karşın büyüyerek İstanbul’a ulaştı.

Yayınlanma: 07.07.2017 - 06:11
Abone Ol google-news

<video:775068>

Adalet Yürüyüşü’nün 22. gününde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar kanadının “Biz izin veriyoruz” açıklamalarına tepki göstererek, “Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine bağlı oldu” dedi. Kılıçdaroğlu barışçıl geçen yürüyüşlerini pazar günü de barışla noktalayacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Tavşancıl Mahallesi’nde konaklama alanında geceyi geçirdikten sonra dün sabah Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yahya Kaptan’ın mezarını ziyaret etti. Daha sonra konaklama alanına geri dönerek gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Yahya Kaptan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nutkunda uzun uzun söz ettiği bir milli kahramanımız. Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden, hayatını veren herkese şükran borçluyuz” dedi.

Hepimizi üzüyor

Irak’ta IŞİD’in Türkmenlere yönelik saldırısına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu arada bizi üzen bir başka olay daha var. Telafer’de IŞİD’in saldırısı sonucu 200 Türkmen’in katledilmesi. Kadın yaşlı herkesi katletmeleri gerçekten hepimizi üzüyor. Bizim gençlik kollarımız şu anda Irak’taki Türkmenlere yardım TIR’ları götürüyorlar. Şu anda Telafer bölgesindeler” diye konuştu.

Ne demek izin

Adalet Yürüyüşü ile Türkiye’nin en barışçıl eylemini yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Kimsenin burnu kanamadan, kimseye kötü söz söylemeden, herkesi kucaklayarak, bizim gibi düşünmeyen insanları alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. En barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygılar, endişeler yaratıyor. Hiç kimse şunu unutmasın biz bu yürüyüşü ‘adalet’ adı altında yapıyoruz. Bazı çevreler ‘efendim yürüyorsunuz ama işte biz izin veriyoruz’, ne demek izin veriyoruz? Bu bizim anayasal hakkımız, insan olarak hakkımız, adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, birilerinin lütfuna bağlı oldu. Pazar gününe yaklaşıyoruz. İnşallah hiç kimsenin burnu kanamadan hep birlikte Maltepe’de olacağız. Türkiye’ye ve dünyaya sesleneceğiz. Bu yürüyüşü niçin yaptık, hangi gerekçelerle yaptık, ne istiyoruz biz, bunu anlatacağız.”

Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Taşvancıl’dan Gebze’ye doğru yürümeye başlarken, yoğun güvenlik önlemleri sürdü. D-100 karayolunun İstanbul yönü ulaşıma kapatılırken, D-100 karayoluna bağlanan yan yollar kamyon, TIR ve çekicilerle kapatıldı. Kılıçdaroğlu’nun geçeceği güzergâhta polisler ve jandarmalar güvenlik önlemleri aldı. Dünkü yürüyüşe eski DİSK genel başkanları Rıdvan Budak, Süleyman Çelebi, DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri, engelliler ve Kanal D’deki görevine son verilen gazeteci İrfan Değirmenci, gazetemiz yazarı Tayfun Atay ile birlikte milletvekilleri ve belediye başkanları ile çeşitli sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı.

Adalet Yürüyüşü'nü hedef gösteren Erdoğan'a, Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Her şeyi göze aldık

Adalet Marşı'nın perde arkası... Jandarma bile mırıldanıyordu

1.5 milyon kişi bekleyecek

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 9 Temmuz mitingi için hiçbir provokasyonun yaratılmasına izin vermeyecek biçimde hazırlıkları yaptıklarını kaydederek, “Alanda en az 1.5 milyon kişi olacak. Güvenlik önlemleri hem Emniyet’in titiz çalışması hem de partililerimiz tarafından en geniş şekilde alınacak. Pazar günü 5 bine yakın partilimiz alanda görevli olacak. Hiçbir partinin logosu, flaması olmayacak. Bir tek adalet logosu olacak” dedi. Canpolat, dün, Maltepe Sahil Alanı’nda yürüyüşün İstanbul programını ve miting programıyla ilgili hazırlıkları açıkladı. Canpolat, Kılıçdaroğlu’nun pazartesi günü de Enis Berberoğlu’nu ziyaret edeceğini söyledi.

Canpolat, “Kılıçdaroğlu yarın saat 11.00 - 11.30 saatleri arasında İstanbul sınırlarına girecek. Genel Başkanımız yarın yürüyüşünü Tuzlaspor Stadyumu’na yakın bir bölgede noktalayacak. Cumartesi günü ise sabah saat 07.00’de yürüyüş başlayacak ve Kartal Dragos sahilinde sona erecek” dedi. Son gün Kartal sahilden miting alanına yürüneceğini belirten Başkan Canpolat, “Kılıçdaroğlu, 9 Temmuz Pazar günü saat 17.00’de Dragos Sahil’den yaklaşık 3 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirerek Maltepe Sahili’nde kendisini bekleyen milyonlarla buluşacak. CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak şu ana kadar 11 bin sivil toplum örgütü, meslek odası, siyasi parti ve derneklere davet gönderdik. Pazar günü sendikalar, meslek odaları, kitle örgütleri ve farklı dünya görüşlerine sahip sağdan sola adalet isteyen birçok siyasi parti burada olacağını teyit etti. Geniş bir yelpazede yalnızca adalet isteyen herkes burada olacak” diye konuştu.

958 mahalleden araç kaldırılacak

Canpolat miting için yapılacak çalışmaları ve alınacak önlemleri şöyle sıraladı: l İstanbul’un 958 mahallesinden Maltepe’ye araç kaldırılacak.

* Sahne 80 metre genişliğinde 20 metre derinliğinde olacak ve üzerinde 2 adet dev LED ekran ile Adalet yazılı bir pano olacak.

* Alanın muhtelif noktalarında 6 adet dev LED ekran ile 6 adet ses sistemi yer alacak.

* Alanın en hızlı ulaşılabilir noktalarında 4 ambulans noktası hazır bulunacak.

* 3 ayrı noktada seyyar tuvaletler kurulacak.

* Alanda 2 adet bebek bakım çadırı ve yaşlı ya da hastaların dinlenebilmesi için çadırlar olacak.

* Alanın giriş kapılarına yakın yerlerde 30 adet çadır kurulacak ve bu çadırlardan t-shirt, yelpaze, bayrak ve şapka dağıtımı yapılacak.

* 1 milyon su taşıyacak soğuk hava depolu 10 adet TIR alanın çevresinde hazır bulunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler