Koruma altındaki gölde çevre katliamı

Isparta Valisi Memduh Oğuz, koruma altında bulunduğu halde çevresinde çöplük alan oluşturulan Eğirdir Gölü'nde incelemelerde bulundu.

Yayınlanma: 13.04.2011 - 09:50
Abone Ol google-news

Vali Oğuz, İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, Çevre İl Müdür Vekili Mustafa Zorlu, Sağlık Müdür Vekili Mehmet Karakaya, İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Tarım İl Müdürü Sıddık İpek ve İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Uysal ile birlikte, Eğirdir'de göl kenarında, çöp dökülen alanda incelemeler yaptı.

İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Oğuz, gölde oluşturulan çöplük alan konusunda Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile görüştüğünü ve Özmeral'in bu konuda bilgisi olmadığını belirttiğini kaydetti.

Eğirdir Gölü'nün korunması konusunda özel hükümler bulunduğunu ve herkesin bu hükümlere uymak zorunda olduğunu dile getiren Vali Oğuz, bu konuda ihmali bulunanların cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Belediye Başkanı Özmeral'in de sorumluyu bulup gereken cezai işlemi yapması gerektiğini söyleyen Oğuz, ''Belediye Başkanı'na talimatı verdim, sorumlular hakkında işlem yapacak. Tabiri caizse canını okuyacak. Bu göl değerli bir göl, Başkan bey de bu ihmalin kendisinin bilgisi dışında geliştiğini belirtti. Sizin aracılığınızla da olaydan haberdar olduk ve daha büyük tehlikelere yol açılmadan önlemini alıyoruz'' diye konuştu.

Bölgenin çöplerden temizlendiği yönünde de Belediye Başkanı'ndan bilgi aldığını aktaran Oğuz, belediye çevre mühendisliği ekiplerince sağlıklı bir şekilde temizlik çalışmaları yapıldığına inandıklarını kaydetti. Vali Memduh Oğuz, alanda yaptıkları incelemede önceki görüntüden eser kalmadığını sözlerine ekledi.

Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su kaynağı olan ve koruma altında bulunan Eğirdir Gölü'nün çevresinde çöplük alanı oluşturulduğunu belirten çevreciler, duruma tepki göstermişti. Ardından, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral konu hakkında bilgisinin olmadığını iddia etmiş ve alanın temizlenmesi amacıyla çalışma başlatmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler