Kosova-Sırbistan: Görüşmeler yararlıydı

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova ve Sırbistan arasında Viyana'da başlayan diyalog görüşmeleri kapsamında Kosova'ya gelen Sırbistan Diyalog Heyet Başkanı Borko Stefanoviç'in ziyaretini, Kosova ve Sırbistan arasında yeni bir ilişkinin başlangıcı olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 13.05.2011 - 06:25
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği'nin Kosova yeni Özel Temsilcisi Fernando Gentilini'yle görüşmesi ardından bu değerlendirmeyi yapan Başbakan Taçi, bir Sırp yetkilisinin Kosova'ya resmi ziyaretinin, Kosova'nın hukuken tanınması anlamına geldiğini söyledi. Hükümet tarafından yapılan açıklamada da, ''Kosova ve Sırbistan arasında başlayan diyalog görüşmelerinin her iki ülkenin birbirlerini karşılıklı olarak tanımalarıyla sonuçlandırılacağı'' ifade edildi.

Kosova'yı ziyaret eden Sırbistan heyetine başkanlık yapan Borko Stefanoviç de, Sırp medyasına yaptığı açıklamada, görüşmelerin yararlı olduğunu, fakat Sırbistan'ın Kosova'nın statüsü konusunda tutumunda değişiklik olmadığını söyledi. Bunun devlet düzeyinde bir ziyaret olmadığını kaydeden Stefanoviç, Kosova'daki protesto gösterisinin görüşmelerdeki olumlu ve yapıcı havayı bozamadığını da kaydetti.

Kosova Polisi sözcüsü Brahim Sadriu, Sırp heyetinin ziyaretini tepki için yapılan protesto gösterisi konusunda yaptığı açıklamada, 'Vetvendosye Hareketi' tarafından örgütlenen gösteride 10'u polis, 16 kişinin yaralandığını bildirdi. Kosova Hükümeti tarafından yapılan açıklamada da, protesto gösterisi ve hükümet binalarına yönelik boya atılması gibi eylemlerin kınandığı belirtildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler