Köy enstitülerinin kuruluşunun 71.yıl dönümü

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Köy Enstitülerinin, Türkiye'de aydınlanma döneminin temelini attığını belirtti.

Yayınlanma: 16.04.2011 - 11:05
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Köy Enstitülerinin kuruluşun 71. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye'de aydınlanma döneminin temelini atan ve ışığını yakan Köy Enstitülerinin kuruluşunun 71. yıl dönümünde Köy Enstitülerini kuranları ve Köy Enstitülerinden mezun olarak Türkiye'yi aydınlatanları, saygı ve sevgiyle andığını ifade etti. Erçelebi, mesajında şunları kaydetti:

''Köy Enstitüleri, Türk eğitimcilerinin özgün bir model olarak ortaya koydukları ve kalkınmakta olan ülkelere örnek nitelik taşıyan bir eğitim sistemidir.

Köy Enstitüleri, köylüyü kalkındırmak, köyü canlandırmak için kurulmuştur. Köyden aldığı çocukları yine köye öğretmen olarak vermiştir. Köyün canlandığını, köylünün kalkındığını gören egemen güçler, Köy Enstitülerini henüz gençlik çağında iken yok ettiler.

DSP olarak, Türkiye'de, entrikalı sınav sistemlerinden arınmış bir eğitim sistemini, insanların bilgi ve yeteneklerini öne çıkaran, nitelikli, çağdaş bir eğitim sistemini, Köy Enstitülerinden kalan deneyimlerden yararlanarak kuracağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler