Köyde bale gösterisi

İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü (İZDOB) sanatçıları, Bayındır ilçesine bağlı Furunlu köyünde oda müziği ve şan konseri verdi.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 13:54
Abone Ol google-news

İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün, köy ilköğretim okullarındaki çocuklara klasik müziği sevdirmek amacıyla yürüttüğü proje kapsamında sanatçılar, Furunlu köyüne geldi.

Furunlu köyünün düğün salonundaki konsere, öğrencilerin yanı sıra köylüler de ilgi gösterdi. Sahne Müdürü İstek Fırat başkanlığındaki İZDOB ekibinde mezzosoprano Ece Özalptuğ, tenor Hüseyin Genç, tenor Fahri Önoğlu, bariton Murat Duyan, soprano Şebnem Zorandi, piyanist Ahmet Kahyaoğlu ile balerinler Melis Yıldırım ve Aslı Yavaş sahne aldı.
Büyük Önder Atatürk'ün sevdiği aryaların da aralarında bulunduğu 10 eseri seslendirilmesinin ardından bale gösterisi sunuldu.
Sanatçıların Harmandalı'nı seslendirmeleri sırasında konseri izleyen İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, İl Genel Meclisi Üyeleri Şakir Mocu, İbrahim Biriz ve Köy Muhtarı Süleyman Turgut sahneye çıkarak zeybek oynadı.

Konser, sanatçıların köylülerle birlikte 10. Yıl Marşı'nı seslendirmesiyle sona erdi.
İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ve Bayındır Kaymakamı Alaaddin Aktaş konser sonunda sanatçılara teşekkür belgesi verdi.

Sanatçılar, daha sonra konser vermek üzere Bayındır'ın Yakapınar köyüne gitti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler