KPSS 2014 Önlisans ve Lise Sınav Tarihleri-ÖABT Atamaları

KPSS Sınav takvimini yayınladı. Ortaöğretim ve Önlisans öğrencileri ne zaman sınava girecekler? ÖABT atamaları ile ilgili son durum ne? KPSS sınav tarihleri ve atama işlemleri ile ilgili ayrıntılar...

KPSS 2014 Önlisans ve Lise Sınav Tarihleri-ÖABT Atamaları
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.08.2014 - 15:14

KPSS 2014 sınav takvimine haberimizden ulaşabilirsiniz. KPSS sınavları ne zaman yapılacak? Ortaöğretim ve Önlisans mezunları için sınav tarihi nedir, sınav puanı ne kadar süre geçerli olacak? ÖABT öğretmen branş atamalarında son durum ne? KPSS ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizin devamında..

Adaylardan 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında tercihler alınacak ve Lisans mezunları için P3, önlisans mezunları için P93, Ortaöğretim mezunları içinse P94 puanları atamalarda kullanılacaktır. Devlet Personel Başkanlığı kurumlardan Kasım ayında yapılacak merkezi atamalar için kadro talebi toplamaya başlamıştır.

2014 Puanıyla Toplam Kaç Atama Yapılacak?

Devlet Personel Başkanlığının her yılın başında açıkladığı yerleştirme takvimine göre her yıl yapılan 2 atama dönemi dikkate alındığında , 2014 KPSS puanlarına göre toplam 4 atama yapılacaktır. 1. Atama : 17-26 Kasım 2014 2. Atama : 2015 Haziran (Kesin Tarih 2015 başında DPB tarafından açıklanacaktır.) 3. Atama : 2015 Kasım ( Kesin Tarih 2015 başında DPB tarafından açıklanacaktır.) 4. Atama : 2016 Haziran ( Kesin Tarih 2016 başında DPB tarafından açıklanacaktır.)

Bu atama takvimi, üzerinde bir değişiklik yapılmazsa yılda iki defa çift yıllarda yapılan Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim sınavları için aynı şekilde devam edecektir. KPSS A grubu kadroları ise (uzman yardımcısı, denetmen yardımcısı vs.) kurumların yaptığı sınavlarla seçildiği için merkezi atamaların dışında tutulmuştur. Bu kadrolar içinde 2014 puanları Lisans mezunları için 2016 yılında yapılacak olan KPSS Lisans sınavına kadar geçerli olacaktır.



KPSS SINAVI NE ZAMAN?

2014 KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları yapıldı. Gözler şimdide eylül ayında yapılacak KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavına ardından Kasım ayında yapılacak ÖABT-Öğretmenlik tercihlerine çevrildi. Peki KPSS sınavları ve tercihleri ne zaman yapılacak? Tüm ayrıntılar ve yeni gelişmelerle milliyet.com.tr'de

KPSS 2014 Ön Lisans ve KPSS 2014 Lise Sınav takvimi ve başvuru tarihleri açıklandı. ÖSYM sitesinde yapılan açıklamaya göre KPSS Ön Lisans Sınavı 27 Eylül tarihinde yapılacak . KPSS Lise Sınavı ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. KPSS Önlisans Sınavı Ne Zaman?, 2014 KPSS Önlisans Sınavı Ne Zaman?, KPSS Ortaöğretim Sınavı, KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman?, KPSS Ortaöğretim Sınavı Çıkmış Sorular, KPSS Önlisans Sınavı Çıkmış Sorular. KPSS Sınavı Konu Dağılımı ve dahası milliyet.com.tr'de

2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi)

SINAV TARİHİ


Adaylar sınava, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girecekler.

KPSS ÇIKMIŞ SORULAR

Geçmiş yıllarda KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Sınavlarında sorulmuş soruları görmek için aşağıda verilen linke tıklayınız.

KPSS KONU DAĞILIMI

KPSS 2014 Lise ve Önlisans düzeyinde sorulacak soruların konulara göre dağılımları aşağıda verilmiştir.
2013-KPSS ‘de uygulanan Genel Yetenek  ve Genel Kültür testlerinin kapsamı,yaklaşık ağırlıkları ve uyumluluk sağlamak amacıyla,2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretin/Önlilans sınavlarında da aynı şekilde uygulanacaktır.

İŞTE KONU DAĞILIMLARI

Toplam soru : 120

Genel Yetenek (60 soru) : Matematik+Türkçe

Matematik (30 soru)

Sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerine yönelik sorulardan oluşacaktır.(Muhakeme)

Türkçe(30 soru)

Sözel akıl yürütme ve dilbilgisi,yazım kuralları ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır.(muhakeme)

Her iki sınavda da mantık sorularına ağırlık verilecektir.

Genel Kültür (60 soru)Tarih+Coğrafya+Vatandaşlık+Güncel Konular

Coğrafya (18 soru)

Türkiyenin ekonomik özellikleri 13 soru

Türkiyenin fiziki özellikleri 7 soru

Türkiyenin beşeri özellikleri 5 soru

Tarih (27 soru)

Selçuklu devleti ve öncesi Türk Devleti 3 soru

İnklap tatihi 12 soru

Osmanlı devleti 9 soru

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 3

Vatandaşlık Bilgisi (9 soru)

İdare hukuku 3 soru

Anayasa hukuku 3 soru

Hukukun temel kavramkarı ve medeni hukuk 3 soru

Güncel Konular (6 soru)

KPSS ÖABT 2014 Branş Sıralaması Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
 
KPSS ÖABT BRANŞ SIRALAMASI NASIL HESAPLANIR?
 
KPSS P121 puanınızı aşağıda ki forma kaydetikten sonra Sıralamanızı Sayfa altında ki sıralamanı öğren formu ile öğrenebilirsiniz.
 
KPSS alan sınavına girmiş adaylar P121 puanına göre öğretmen atamalarında tercih bulanabilecekler. 2014 KPSS Alan Sınavı Branş formu sayesinde KPSS P121 Puanınızı sisteme girerek oluşacak veri merkezinde oluşacak puanlara göre kendi alanınıza ait olan sıralamanızı öğrenebileceksiniz.
 
KPSS sınaviları sona erdi. ÖABT ile öğretmenler atama bekliyorlar. Öğretmen atamalarında branş sıralamaları nasıl yapılacak. Tercih branş sıralama robotu ne işe yarar ve ne kadar güvenilir sizler için derledik. Öğretmenlerimiz için araştırmamız 2014 ÖABT KPSS Alan Sınavı branş sıralaması robotu oldu. Peki bu KPSS Alan Sınavı branş sıralaması robotu nasıl oluyor? Ardından ÖABT Kpss Alan Sınavı branş sıralaması robotu nasıl çalışıyor sorularını burada. ÖABT Alan Sınavı branş sıralaması robotu ve diğer haberler burada. MEB ağustos ayında 40 bin öğretmen adaması yapacak gibi görünüyor ve dolayısı ile de 20 Temmuz’da yapılan 16 branşın girdiği alan sınavı ile öğretmen adaylarını heyecanlı bir bekleyiş aldı. Acaba aldıkları puan ile hangi adayları eleyerek üst sıralara çıktılar ve kendileri hangi sıralara bulunuyorlar oldukça merak eder oldular. KPSS sınasına giren öğrenciler p121 puanlarını baz alarak öğretmen atamaları yapılacaktır. Bizler sizlere fikir edinebilmeniz için 2014 Kpss alan sınavı branş formunu sunarak sizlerin aldığı puanı sisteme yazmanızı istiyor ve dolayısı ile bilgisayarın otomatik olarak size hangi sırada olduğunuzun bilgisini vermesini sağlıyoruz. Yani 2014 KPSS alan sınavı branş sıralaması öğrenme artık daha kolay. Umarız izlerde gerek bu yıl ilk kez girdiğiniz ya da daha önceki yıllarda da denediğiniz bu şanslarınızı bu kez gerçeğe dönüştürür ve sıralama yer alarak istediğiniz öğretmenlik hayalini gerçekleştirirsiniz. Sonuçları açıklanacağı gün yine oldukça heyecanlı ve bir o kadar da üzüntü ve sevincin bir arada yaşanacağı bir durum söz konusu olacak gibi duruyor.
 

İşte bu yıl, yani 2014 yazında atama yapılacak alanlar ve rakamları

Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenliği 5500,
Özel eğitim 1000,
PD Rehberlik öğretmeni 3600,
İngilizce öğretmeni 4200,
İlköğretim matematik öğretmeni 2700,
Matematik öğretmeni 1500 atama,
Türkçe öğretmeni atanacak 2200
Beden eğitimi öğretmeni 2000,
Okul öncesi öğretmeni 1500,
Fen bilimleri öğretmeni 1700,
Bilişim Tek. Öğretmeni 1700 atama,
Edebiyat öğretmeni 1750,
Sınıf öğretmenliği 1500,
İmam Hatip Meslek Dersleri: 1750,
Müzik öğretmenliği: 1000,
Sosyal Bilgiler öğretmenliği: 1250,
Biyoloji öğretmenliği: 450 atama,
Coğrafya:400 atama,
Arapça : 300,
Diğer: 4000 atama,
Toplam : 40 bin öğretmen ataması

4 OTURUMDA 81 İLDE YAPILDI

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 5-6 Temmuz'da yapılan 2014-KPSS'nin dört oturum halinde 81 il merkezi ve Lefkoşa-KKTC'de gerçekleştirildiği kaydedildi. 05 Temmuz 2014 Cumartesi günü Sabah oturumundaki Genel Yetenek Genel Kültür Testine katılacak 1 milyon 117 bin 697 aday için; aynı gün öğleden sonra oturumundaki Eğitim Bilimleri Testine katılacak 325 bin 419 aday için 06 Temmuz 2014 Pazar günü Sabah oturumundaki Alan Bilgisi (Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe) Testine katılacak 172 bin 484 aday için ve öğleden sonra oturumundaki Alan Bilgisi; Çalışma Ekonomisi ev Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler Testine katılacak 107 bin 712 aday için sınav organizasyonu yapıldığı kaydedildi. 5 bin 500 bina ve 85 bin 209 salonda uygulanan sınavda 259 bin 367 sınav görevlisinin görev yaptığı kaydedildi.

ÖĞRETMENLİK VE DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ SONRA AÇIKLANACAK

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinin (DHBT) sonuçlarını içeren P121-P124 arası puanlar ile ilgili sınavlar yapıldıktan sonra ayrı bir sonuç belgesi ile açıklanacağı vurgulandı.

KPSS NEDİR?

KPSS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

KPSS'Yİ, KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI adı ile hayatımıza ortak olan sınav sistemi diye adlandırabiliriz basit olarak. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir. ÖRN: KPSS-A KPSS-BKPSS, genel yetenek, genel kültür, istatistik, kamu yönetimi, Anayasa gibi kollardan oluşur. Elbette KPSS'de bu kolların hepsinden sorumlu değilsiniz şöyle ki; başvuracağınız alan adına yeterli olacak bölümlerden sorumlu tutulursunuz. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir.

KPSS A-B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu kadrolar mesleğinizle ilgili yönlendirmede karşınıza çıkmaktadır. Meslek dışında ilk kez bir kamu kuruluşuna başvurmak isteyen adaylar B ve C kadrosuna göre sınıflandırılmaktadır.

KPSS A GRUBU KADRO; Bakanlıklar,başbakanlık,genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. KPSS A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir diyebiliriz.Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız Kamu personeli seçme sınavına muhakkak girmelisiniz daha sonra az önce belirttiğim gibi kurumların kendine has sınavlarına tabii tutulacaksınız.

KPSS B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirebiliriz. Lise mezunu ve dengi okullar bu gruba göre kadrolanacaktır. Bu kadro için şartlar daha farklıdır; askerlik,sicil kaydı,sağlık,suç durumu vs… Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir,bu genel başarı durumuna bağlıdır.

KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve KPSS A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Örnekleyecek olursak mühendis olmak isteyen bir arkadaşımızın genel kültür ve genel yetenek testlerini cevaplamasını onun için yeterlidir. Fakat öğretmen adayı bir arkadaşımızın ek olarak eğitim bilimleri testini cevaplaması şarttır.

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların  denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen "Yurtdışı Yükseköğretim  Diplomaları Denklik Yönetmeliği" ile Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 1 Nisan 2013  tarihli kararı uyarınca yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul  edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi  alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında  sınava girme kararı alınanların, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na girme  zorunluluğu bulunuyor. Bu durumdaki adayların da KPSS'ye, kılavuzdaki kurallara  uygun olarak başvurması gerekiyor.
 
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl; ancak öğretmen  adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıl olacak. Bu  süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir  sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecek. 14 Mayıs 2014 tarihinden sonra  lisans düzeyinden mezun olan ve lisans düzeyinden KPSS'ye girmeyip KPSS'ye  ortaöğretim veya önlisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B grubu  lisans sınavına girmeleri halinde, KPSS ortaöğretim veya önlisans sınav sonuçları  sona erecek; takip eden KPSS A grubu sınavına girmeleri KPSS ortaöğretim veya  önlisans sınav sonuçlarını etkilemeyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler