Krizin sebebi devletlerin borcu!

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, borçların azaltılmasına yönelik politikalarının ABD tarafından eleştirilmesini anlayamadığını belirterek, mevcut sorunun Avrupa'da ve dünya çapında birçok devletin aşırı borçlanmasından kaynaklandığını söyledi.

Yayınlanma: 16.10.2011 - 15:05
Abone Ol google-news

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, "Bild am Sonntag" gazetesinde yayımlanan röportajında, "Şu anki krizin sebebi Avrupa'da ve dünya çapında çok fazla devletin borcu olması. Bu nedenle borçların azaltılmasına yönelik politikamızın Amerikalı dostlarımız tarafından eleştirilmesini anlayamıyorum" diye konuştu.

Avrupa Finansal İstikrar Fonunun sürekli bir şekilde genişletilmesine de karşı çıkan Westerwelle, bir borç krizinin, daha fazla borç alarak çözülemeyeceğini, Avrupa'nın bir "istikrar birliği" haline getirilmesi, bunun için de bütçelerini uzun süre düzensiz tutan ülkeler için sıkı yaptırımlar uygulanması gerektiğini savundu.

Westerwelle, avronun korunmasının şart olduğuna vurgu yaparak, Alman hükümetinin bu konuda gerekli her şeyi yaptığını kaydetti.

Westerwelle ayrıca, İsrail ile Filistinliler arasında yapılması planlanan tutuklu takasının, barış müzakerelerine yeniden başlanması için bir fırsat olarak kullanılması gerektiğini belirtti.

ABD'nin, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisinin öldürülmesi planlarını kamuoyuna duyurması konusunda ne düşündüğünün sorulması üzerine de Westerwelle, "Eğer ABD bu tür cinayet planlarını kamuoyuna duyurmayı gerekli görüyorsa herkes bunu ciddiye almalı. Biz Amerikalı ve Avrupalı dostlarımızla bu konuda güvene dayalı bir müzakere süreci içindeyiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler