Küçük Ömer'i arama çalışmaları devam ediyor

Bitlis'te iki gün önce kaybolan 3 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları devam ediyor.

Yayınlanma: 27.04.2010 - 12:38
Abone Ol google-news

Bitlis'in Hersan mahallesi Arapköprüsü mevkisinde kaybolan Ömer Kömürcü'yü, mahallede ve Bitlis-Baykan arasındaki dere yatağında, arama çalışmaları sürüyor. Arama çalışmalarına, Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile küçük çocuğun akrabaları katıldı.

Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hikmet Duk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 günden bu yana Bitlis-Baykan arasındaki 50 kilometrelik dere yatağında arama çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

Çalışmalara Bitlis il sınırına kadar devam ettireceklerini ifade eden Duk, şöyle konuştu:
''Pazar günü öğlenden sonra bize bir çocuğun kaybolduğuna dair haber ulaştı. Biz de ekiplerimizi gönderdik ve o gün gece saat 24.00'a kadar arama yapıldı. Dün yine arama çalışmalarını akşama kadar sürdürdük. Bugün de devam ediyoruz. Bizim dışımızda kaybolan çocuğun akrabaları ve mahalleliler de arama çalışmalarına katılıyor. Çocuğun akrabaları Siirt'te doğru aramalara devam ediyor. Ekiplerimiz 10'ar kilometre aralıklarla arama çalışmalarını sürdürüyor. Henüz olumlu bir sonuç yok.''

Ömer Kömürcü'nün babası Sıddık Kömürcü oğlunun kaybolduğu cuma gününden bu yana yakınlarıyla mahalleyi aradıklarını söyledi.

Kömürcü, şöyle devam etti:
''Akrabalarımız ve sivil savunma ekipleri dere yatağında arama çalışmalarına devam ediyor. 3 gündür hiçbir haber alamadık. Bu herkesin başına gelebilecek bir olay. Kesin bir şey bilmiyoruz. Çocuğum evin önünden geçen dereye mi düştü, yoksa kaçırıldı mı? bunu bilmiyoruz. Bu nedenle hiçbir şeyden şüphelenemiyoruz. Çocuğumu gören ve duyanların emniyete, jandarmaya veya bize haber vermesini istiyoruz. Bugüne kadar hiçbir ihbar gelmedi. Şu an dere yatağında arama çalışmaları devam ediyor. Olay olduğu gün Valimiz Nurettin Yılmaz ve Emniyet Müdürümüz İbrahim Bıçakçı bizi ziyaret etti. Herkesin bize yardımcı olmasını istiyoruz.''

8 Ağustos mahallesinde ikamet eden Ayşe Kömürcü, pazar günü 3 yaşındaki oğlu Ömer ile Arapköprüsü mevkisinde yaşayan annesinin evine gezmeye gitmişti. Bir süre sonra evden dışarı çıkan 3 yaşındaki Ömer Kömürcü kaybolmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler