Kullanım süresi geçmiş ilacın satıldığı iddiası

Antalya'nın Kumluca ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, bir eczaneden çocuğu için aldığı ilacın son kullanma tarihinin geçtiğini belirterek, eczacı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 07.03.2011 - 12:08
Abone Ol google-news

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, çocuğu için nöbetçi eczaneden balık yağı satın aldı. Eve götürdüğünde ilacın donduğunu gören Tosun, kontrol ettiğinde ilacın kullanım süresinin geçtiğini fark ederek durumu polise bildirdi. Söz konusu eczaneye giden polisler, kullanım süresi geçmiş ilacı ve satış fişini tutanakla teslim aldı. Daha sonra eczane sahibinin ifadesini alan polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcı Adnan Tosun, hastaların aldıkları ilaçları kontrol etmelerinin önemine dikkati çekti. Aldığı ilacın reçeteyle satılmadığını belirten Tosun, şunları söyledi: ''Çocuğum için iki ilaç almak üzere nöbetçi eczaneye gittim. Eczanede istediğim ilaçların birini aldım, diğer ilacı bir başka eczaneden temin ederek eve gittim. İlacı çocuğa vermek isterken ilacın akmadığını gördüm. Kontrol ettiğimde ilacın kullanım süresinin Şubat ayında sona erdiğini tespit ettim. Ardından eczaneye giderek ilacı gösterip eczane hakkında şikayetçi oldum.''

İlacı sattığı öne sürülen eczacı B.Ç ise, kullanım süresi geçen ürünün ilaç olmadığını, reçete gerektirmeyen bir tür vitamin olduğunu ifade ederek, konuyla ilgili olarak müşterilerinin şikayetçi olduğunu söyledi. Konunun yargıya intikal ettiğini belirten B.Ç, açıklama yapamayacağını sözlerine ekledi.
 

Antalya Eczacı Odası

Antalya Eczacı Odası Başkanı Cihan Dinç ise, konuyla ilgili Antalya Eczacı Odasına intikal eden bir bilgi olmadığını söyledi. Konunun hem yasalar hem de eczacılık mevzuatı açısından suç teşkil ettiğini bildiren Dinç, suç duyurusunda bulunulması halinde ilgili savcılık tarafından konunun kendilerine iletileceğini ve ''Haysiyet Kurulu'' tarafından çeşitli kriterlere göre değerlendirilerek eczacı hakkında bir yaptırımın oda tarafından uygulanacağını belirtti.

Dinç, eczanede satılan hemen her ürünün bir son kullanma tarihi olduğunu ve bunların kullanım süresi kontrolünün eczacının sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, ''Satılan şeyin ilaç ya da başka bir şey olması suçun nevini değiştirmez. Eczacı ürünün kullanım tarihini kontrol etmekle sorumludur'' diye konuştu.

Dinç, bu tür konularda ''Haysiyet Kurulu''nca eczacıya uygulanacak yaptırımın, ''Mesleki yaşantı'', ''Eczacının suç işlemeye meyli'', ''Daha evvel işlediği kabahatler'' gibi bir çok hususun değerlendirilmesinin ardından para cezası ile meslekten mene kadar ulaşabileceğini de sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler