'Kültür ve turizmde büyük gelişmeler sağlanıyor'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Kültür ve turizmde büyük gelişmeler sağlanıyor. Büyük yollar katediliyor. Tarihimize sahip çıkarak, geleceğimize sahip çıkmış oluyoruz. Çünkü yaşadığımız toprağın değerini, kıymetini biz biliyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 14.08.2011 - 17:17
Abone Ol google-news

İnceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Erzurum'dan karayoluyla Erzincan'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilk olarak Altıntepe kazılarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu. Kazı heyeti başkanı Mehmet Karaosmanoğlu'ndan bilgi alan Günay, tapınak, apadana (kabul salonu) ve kiler olarak kullanıldığı düşünülen bölmeleri inceledi. Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne geçen Bakan Günay, müdürlük binasıyla müze ve depolarda incelemelerde bulundu.

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir'i de ziyaret eden Günay, burada yaptığı konuşmada, 1939 ve 1992 yıllarında meydana gelen depremlerle yerle bir olan kentte halen tarihi eserlerin bulunabiliyor olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Günay, Erzincan ve Erzurum gibi yörelerde yapımı süren projelerle kış turizmini canlandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Türkiye'nin her alanda olduğu gibi turizm alanında da büyük gelişmeler kat ettiğini anlatan Bakan Günay, ''Kültür ve turizmde büyük gelişmeler sağlanıyor. Büyük yollar katediliyor. Tarihimize sahip çıkarak, geleceğimize sahip çıkmış oluyoruz. Çünkü yaşadığımız toprağın değerini, kıymetini biz biliyoruz'' diye konuştu.
 

'Kısa siyasi tarihine destanlar taşılmış bir hareket'

AKP İl Başkanlığı binasını da ziyaret eden Günay, AKP'nin 10 yıllık geçmişiyle Türkiye'deki siyasetin imajını değiştirdiğini söyledi. Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: ''10 yıllık bir tarihte, kısa siyasi tarihine destanlar taşımış bir hareketin mensubu olmanın onurunu ve sevincini paylaşıyoruz. Henüz 10 yaşını dolduran bir siyasi hareket olarak 3 genel seçim, 2 yerel seçim ve 2 halk oylamasını başarıyla geride bırakan bir siyasi hareket olduk. Milletin verdiği emaneti değerini bilerek başımızın üzerinde ve yüksekte tutmaya çalışıyoruz.''

Bakan Günay, AKP'nin başarısının temelinde, Türkiye'deki siyaset algısını değiştirmesinin yattığını söyledi. Siyasetin geçmişte toplumda ''nifak çıkarmak, toplumu Alevi, Sünni, Türk, Kürt, köylü, şehirli diye ayrıştırmak ve o ayrıştırmalardan bir parça almaya çalışmak, onunla kendini meclise taşımak, milleti değil kendini zengin etmek'' olarak algılandığına dikkati çeken Günay, şöyle devam etti: ''Biz 2002'den bu yana bunu anlatmaya çalıştık. 2003'ten bu yana da millet bunu anlamaya başladı. Siyaset bizim için milleti ayrıştırmak, kamplara bölmek değil, birleştirmek. Milletin o ayrışmasından medet ummaya çalışmak değil, birleşmesinden güç olmaya çalışmak ve Türkiye'yi ekonomide siyasette, iç ve dış politikada her alanda yukarıya çıkarmaya çalışmak. 10 yıl öncesini düşünün, ekonomik olarak büyük sıkıntıları olan Türkiye vardı. Bugün dünya ekonomisinin 16. sırasında bir Türkiye var. Ekonomik açıdan Avrupa'nın 6. sırasına erişmiş bir Türkiye var.'' Günay, Ergan Dağı Kayak Tesisi Projesi ile Girlevik Şelalesinde incelemelerde bulunduktan sonra karayoluyla Erzurum'a hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler