Kuran yakma planı kınandı

Alman Protestan Kilisesi (EKD) ve Almanya Yahudiler Merkez Konseyi, ABD'de bir kilisenin 11 Eylülde Kuran yakma planını kınadı.

Yayınlanma: 08.09.2010 - 15:47
Abone Ol google-news

EKD'nın dış ülkelerden sorumlu piskoposu Martin Schindehütte, planlanan eylemi ''katlanılmaz bir provokasyon'' olarak nitelendirerek, EKD'nin böyle kışkırtıcı eylemlere karşı olduğunu söyledi.

Kuran'ın yakılmasının Hristiyan inancı ile bağdaştırılamayacağını, eylemin herhangi bir şekilde sorunları çözmeye ve güven oluşturmaya katkı sağlamayacağını belirten Schindehütte, özellikle ramazan ayının sonlarında bu tür eylemlerin karşılıklı anlayışa değil, radikalliğin körüklenmesine yarayacağını kaydetti.

Schindehütte, tarihte inançların özgürlüğüne hep büyük değer veren ABD'de diğer dinlere ait kitaplara saygılı davranılması gerektiğini belirtti.

Almanya Yahudi Merkez Konseyi Başkanı Charlotte Knoblauch da Kuran'ın yakılması düşüncesini bile ''korkunç ve iğrenç bulduğunu'' belirtti.

Almanya'da 1933'de Nazi döneminde de kitapların yakıldığını hatırlatan Knoblauch, Alman şair Heinrich Heine'nin ''Kitapların yakıldığı yerde, sonunda insanlar da yakılır'' sözlerini anımsattı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler