Kuranıkerim'e karşılık İncil'i yakma tehdidi

Güney Afrika'da, ABD'de rahip Terry Jones'un 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde Kuranıkerim yakma planına karşılık İncil'i yakma tehdidinde bulunan işadamı engellendi.

Yayınlanma: 11.09.2010 - 10:09
Abone Ol google-news

Güney Afrika'da yayımlanan Saturday Star gazetesi, Johannesburg kentindeki Yüksek Mahkeme'nin yayımladığı kararla, kentteki bir meydanda "İncil'i yakma günü" düzenlemek isteyen Muhammed Vavda'nın bu planını hayata geçirmesini engellediğini yazdı.

Rahip Terry Jones'un planının kendisini sinirlendirdiğini ve incittiğini belirten Vavda, "Benim eylemim ona yönelikti. Onu bir şekilde durdurmak istiyordum" dedi.Güney Afrikalı işadamının İncil'i yakmasını engellemek için Müslüman aydınlardan oluşan "Gerçeği Arayanlar" grubunun mahkemeye başvurduğu, Vavda'nın da mahkemenin kararından memnun olduğu belirtildi.

Öte yandan ABD'de 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde Kuranıkerim yakacağını açıklayarak tüm dünyanın tepkisini üzerinde toplayan rahip Terry Jones, kilisesinin asla Kuranıkerim yakmayacağını söyledi.

New York'ta bulunan Jones, NBC televizyonunda yaptığı açıklamada, 11 Eylül saldırılarının düzenlendiği "sıfır noktasında" cami inşa edilse bile, kilisesinin kesinlikle Kuranıkerim yakmayacağını ifade etti."Kilisemin hedefi İslam'ın çok radikal ve tehlikeli bir unsur olduğunu göstermekti" diyen Jones, bu konudaki görevlerini kesinlikle başardıklarını kaydetti.
Jones, bu sabah saldırının düzenlendiği yerde "Sıfır Noktası" olarak adlandırılan bölgenin hemen yakınına cami ve kültür merkezi inşa etmek isteyen imamla görüşmek üzere, Florida'dan New York'a gitmişti. Ancak Jones, imamla toplantı planlanmadığını belirtti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler