Kuranıkerim'in yakılması İran'da protesto edildi
Başkent Tahran'daki Filistin Meydanı'nda toplanan Kuranıkerim hafızları ve yurttaşlar, ABD'de Müslümanların kutsal kitabına yapılan saygısızlık ve ihaneti kınadı.
Kültür Bakanı Muhammed Hüseyni'nin de konuşma yaptığı protesto gösterisinde, ABD ve İsrail aleyhinde slogan atıldı. Hüseyni, bu tür eylemlerin dünya barışını tehdit ettiğini belirterek, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi.
Olaydan ABD yönetimini de sorumlu tutan Hüseyni, Müslümanların ve özgür diğer halkların kutsal kitaba yapılan ihanete sessiz kalmayacağını söyledi.
Tarih boyunca ilahi ve kutsal değerlere yapılan saygısızlıklara örnekler veren Hüseyni, tüm dünyada İslam'a yönelişin giderek arttığını ifade etti.
Kuranıkerim'in korunacağının bizzat Allah tarafından bildirildiği ayeti de okuyan Hüseyni, "İslam düşmanlarının hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacağını" kaydetti.
Meydanda toplanan halk, Hüseyni'nin konuşması sırasında "ABD'ye ölüm", "İsrail'e ölüm" sloganları attı.
Gösteriyi düzenleyen sivil toplum kuruluşları adına okunan ortak bildiride ise, olayın sadece Müslümanlarca değil özgür tüm vicdan sahipleri tarafından kınandığı belirtildi. Olayın, siyonist bir grup tarafından tertiplendiği belirtilerek, bundan kiliselerin ve Hristiyanların sorumlu tutulamayacakları ifade edildi.
Hristiyanlardan olayı kınamalarının beklendiği belirtilen bildiride, bu tür eylemlerle ilahi dinlere mensup insanlar arasında fitne çıkarılmak istendiği görüşü dile getirildi.
Bildiride, olaydan ABD yönetimi sorumlu tutuldu ve eylemi yapanların bir an önce cezalandırılmaları talep edildi.
Uluslararası toplum ve kuruluşlardan dünya barışını tehdit eden bu tür eylemler karşısında sessiz kalmamaları istenen bildiride, söz konusu olayın düşünce ve ifade özgürlüğü olarak gösterilemeyeceği kaydedildi.
Bildiride, İsrail'in bu tür eylemleri tertipleyerek, Filistin sorununu unutturma çabalarının neticesiz kalacağı görüşü dile getirildi.
"Kur'an'a canımız feda", "Kur'an ile canlıyız", "Ey Müslümanlar birlik olun", "Olaya sessiz kalmak ihanettir" yazılı pankartların taşındığı gösteri, bildirinin okunmasının ardından sona erdi.
ABD'de bir grup aşırı dincinin Kuranıkerim kopyalarını yakmasının basında yer alması üzerine, siyasi ve dini liderler açıklamalarda bulunarak olayı kınamıştı.
En Çok Okunan Haberler
-
KONDA'dan seçim anketi: MHP'ye şok!
-
'Hangi önceliğe göre aşı oldunuz?' sorusuna tuhaf yanıt
-
Özdağ saldırının nedenini açıkladı
-
Peş peşe yapılan saldırılara Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki
-
Çirkin saldırılar art arda geldi
-
Davutoğlu'ndan 'Özdağ'a saldırı' açıklaması
-
Endonezya’da ikinci karakatu içi boş halde bulundu
-
Reklam gelirleri kesilen Sabah'ta yeni gelişme!
-
Emeklilerin maaş farkı ne zaman yatacak?
-
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine ek genelge
Video Haberler
-
CHP'li Özel AKP'nin trol ağının işleyişine dikkat çekti
-
2 farklı aşı vurulmaya gerek var mı? sorusuna yanıt
-
Kasabın anlattıkları Durum gerçekten vahim dedirtti
-
HES kodu açıklaması: Katılım istenilen oranda değil
-
Sinovac aşısının etkinlik oranına ilişkin açıklama
-
TRT Spor spikerinin sorusu sosyal medya gündem oldu
-
Eğlence programına köylünün dertleri damga vurdu
-
İstanbullular dikkat! Tanınan süre bugün doluyor
-
Silahlı kavganın görüntüsü ortaya çıktı: 1 ölü
-
İstanbullular kara hazırlıksız yakalandı
En Çok Okunan Haberler
-
KONDA'dan seçim anketi: MHP'ye şok!
-
'Hangi önceliğe göre aşı oldunuz?' sorusuna tuhaf yanıt
-
Özdağ saldırının nedenini açıkladı
-
Peş peşe yapılan saldırılara Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki
-
Çirkin saldırılar art arda geldi
-
Davutoğlu'ndan 'Özdağ'a saldırı' açıklaması
-
Endonezya’da ikinci karakatu içi boş halde bulundu
-
Reklam gelirleri kesilen Sabah'ta yeni gelişme!
-
Emeklilerin maaş farkı ne zaman yatacak?
-
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine ek genelge