Kürtçe şarkı söyleyen yerel sanatçı arabasında öldürüldü

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesinde düğünlerde Kürtçe şarkı söyleyen yerel sanatçı 39 yaşındaki Fevzi Bayat, otomobilinde öldürüldü. Geçen ay Bayat'ın evinde 2 PKK'li bulunmuştu.

Yayınlanma: 10.11.2016 - 17:13
Abone Ol google-news

İlçenin Uluyol Mahallesinde oturan yerel sanatçı Fevzi Bayat, önceki gece bir düğünden çıkarken eşini telefonla arayarak, "Geliyorum" dedi. Otomobili ile düğünün yapıldığı salondan ayrılan Bayat'tan daha sonra haber alınamadı.

İlçe girişindeki Sanayi Mahallesi'nde bir vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine giden polis, Fevzi Bayat'ın otomobilin arka koltuğunda kurşunlanarak öldürüldüğünü tespit etti.

Savcılık incelemesinin ardından Bayat’ın cesedi Doğubayazıt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cinayetle ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlatıldı.

EVİNDE 2 PKK'Lİ ÖLÜ ELE GEÇMİŞTİ

Sanatçı Fevzi Bayat’ın geçen hafta  Uluyol Mahallesindeki evinde eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 2 PKK'li, güvenlik güçleri ile girdiği silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilmişti. Üzerinde 8 el bombası, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca bu silahlar ait mermiler bulunmuştu. Olaydan sonra Bayat ile yakınları gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler