Kurultay salonundan notlar...

CHP yeni genel başkanını seçmek için bugün kurultayı topladı. Ankara'daki kurultaydan ilginç notlar... İşte kurultay salonunda yaşananlar

Yayınlanma: 05.09.2014 - 14:48
Abone Ol google-news
 
'Ecevit 3: Seninleyiz Sakin Güç'
 
Kurultay salonundaki büyük afişlerden birinin Kılıçdaroğlu'na destek ifadelerini içerdiği görüldü. Pankartta "Atatürk 1, İnönü 2, Ecevit 3: Seninleyiz Sakın Güç" ifadeleri kullanıldı. 
 
 
Rakipler yanyana 
 
Salona önce Muharrem Ince geldi. İnce, salonda "Her yer Muharrem Ince" sloganları ile karşılandı. İnce'nin arkasından Emine Ülker Tarhan e Süheyl Batum'un salona gelmesi dikkat çekti. Daha sonra Kılıçdaroğlu salona girdi ve iki genel başkan arayı CHP'lileri birlikte selamladı. Eski rekabetli CHP kurultaylarının aksine Program boyunca Kılıçdaroğlu ve Ince yanyana oturdu. 
 
 
 
TSK sloganına benzer slogan
CHP'nin kurultay sloganı olan "Güçlü CHP, güçlü Demokrasi, Güçlü Türkiye" ifadeleri TSK'nin "Güçlü ordu, Güçlü Türkiye" sloganına benzetildi. 
 
Gezi ile başladı 
 
Kurultayın başlangıcında, Gezi olayları sırasında polis şiddeti ile yaşamını yitiren gençlerin ve Soma'da yaşamını yitiren işçilerin cenazelerinden toplanmış görüntülerin bulunduğu bir belgesel gösterimi yapıldı. Belgesel "Gezi şehitleri ölümsüzdür" yazısı ile son buldu. Salondan "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı. Uludere ailelerini temsilen 4 kişi ve Gezi şehitlerinin aileleri de kurultayı onur konuğu olarak izledi. Ayrıca kurutayım yapıldığı binanın furyasınde de Gezi şehitlerinin karikatürlerinin ve "sizi unuttuysak kalbimiz kurusun" ifadelerinin bulunduğu pankart asıldı.
 
'Namaz' eleştirisi
CHP kurultayında eleştirilen noktalardan biri ise kurultayın cuma vaktine gelmesi oldu. Özellikle sosyal medyada bu durum eleştiri konusu oldu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler