Kuvvetli sağanak uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, ''Doğu Karadeniz kıyıları ile öğle saatlerinden sonra Kars, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği'' bildirildi. Uyarıda, vatandaşların ve yetkililerin ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olması istendi.

Yayınlanma: 16.09.2009 - 06:02
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda görülecek sağanak yağış geçişlerinin, Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa) ile öğle saatlerinden sonra Kars, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, yağışların kuvvetli olduğu yerlerdeki vatandaşları ve ilgilileri sele karşı uyardı.
Hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile ülkemizin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve az bulutlu.

Ege: Az bulutlu ve açık.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in doğusu parçalı bulutlu.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde kuzeydoğusu(Kars, Ağrı ve Iğdır), öğle saatlerinden itibaren doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Iğdır, Van, Hakkari) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra Kars, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra doğusu parçalı bulutlu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler