Kuvvetli yağış uyarısı

Türkiye yarın öğle saatlerinde batı bölgelerinden başlayarak yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklıklarda yarın bir değişiklik beklenmezken Pazar günü ise Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yer yer 5 ila 7 derece azalma olacak.

Yayınlanma: 04.06.2010 - 15:49
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan uyarıya göre, Türkiye yarın öğle saatlerinde batı bölgelerinden başlayarak yağışlı havanın etkisine girecek. Yarın Marmara, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Antalya, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek.

Pazar günü ise Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Balıkesir), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce, Kastamonu), Çankırı, Çorum ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde (Nallıhan, Beypazarı, Ayaş, Güdül, Çamlıdere, Kızılcahamam, Kazan, Çubuk, Akyurt) kuvvetli olacak. Pazartesi günü de Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce) çevrelerinde kuvvetli olacak.

Öte yandan yarın hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklıklar, Pazar günü, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinde 5 ila 7 derece olmak üzere, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde azalacak.

Uyarıda, ayrıca kuvvetli yağış ve hava sıcaklığındaki azalmanın oluşturabileceği sel, ani su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz şartlara karşı da vatandaşın dikkatli olması gerektiği vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler