Lagarde'a destek artıyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanlığı'na aday olan Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Endonezya'nın desteğini alarak yarıştaki konumunu güçlendirdi.

Yayınlanma: 13.06.2011 - 09:31
Abone Ol google-news

Endonezya Maliye Bakanı Agus Martowardojo Jakarta'da düzenlenen ekonomi konferansında yaptığı açıklamada, kişisel olarak Fransa'yı desteklediğini belirtti.

Endonezya, Lagarde'a destek veren ilk büyük gelişmekte olan ekonomi oldu.

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil el-Arabi ise dün, Mısır Hükümetinin Lagarde'a IMF Başkan adaylığı konusunda destek vereceğini açıkladı. Mısır'ın IMF İcra Direktörleri Kurulu'nda bir temsilcisi bulunuyor.

Birleşik Arap Emirlikleri Maliye Bakanı Obeid Humaid al-Tayer, G20 toplantıları boyunca özellikle fiyat artışları ve işsizlik konusunda Lagarde'ın oynadığı role dikkat çekerek, IMF Başkanlığı konusunda kendisine destek vereceklerini ifade etti.

Lagarde hali hazırda Avrupa Birliği ve bazı küçük ülkelerin desteğine de sahip bulunuyor.

IMF Başkanlığı için Lagarde'ın yanı sıra Meksika Merkez Bankası Başkanı Agustin Carstens adaylığını resmen açıklayan isim oldu. İsrail Merkez Bankası Başkanı Stanley Fischer da dün sürpriz bir biçimde IMF başkanlığına adaylık için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Daha önce aday olduğunu belirten Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Grigori Martchenko ise önceki gün adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

Bugün başkan adaylarını resmen açıklayacağı belirtilen IMF İcra Direktörler Kurulu'nun yeni başkan belirlemek üzere 30 Haziran'da adaylarla birebir görüşmeler yapması bekleniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler