Levent'te 'Geçmiş Mazi Olmadı' belgeseli

Beşiktaş Belediyesi'nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği'yle birlikte gerçekleştirdiği 'Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit' etkinliği 12 Eylül'ün altüst ettiği ailelerden birine odaklanan 'Geçmiş Mazi Olmadı' belgeseliyle devam ediyor.

Yayınlanma: 27.12.2011 - 15:28
Abone Ol google-news

2011 TRT Belgesel Ödülleri'nde “en iyi film” seçilen “Geçmiş Mazi Olmadı”, 28 Aralık Çarşamba akşamı (yarın) saat 19.00'da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sahnesi'nde izleyenlerle buluşacak. Belgesel gösteriminin ardından belgeselin yönetmeni Mehmet Özgür Candan ve gazeteci Aydın Engin ile söyleşi yapılacak.

“Geçmiş Mazi Olmadı”, Beşiktaş Belediyesi'nin sıcak kış akşamlarında tarihe tanıklık etmek isteyenlerin içini çay ve simitle ısıttığı "Bir Belgesel,  Bir Gazeteci, Çay ve Simit" etkinliği kapsamında 2011 yılında gösterilen son belgesel olacak. Mehmet Özgür Candan imzalı belgesel, üç askeri müdahaleye tanıklık eden, 12 Eylül’ün ardından hayatı alt üst olan Tümay’ın ve ailesinin hikâyesini esas alıyor. “Geçmiş Mazi Olmadı”, bir annenin gözünden o dönemde yaşananlara ışık tutmaya çalışıyor. Tutuklanarak ceza evine konan iki kızı ve damadının öyküsünü, doğmamış torununa mektuplar yazarak kurduğu bağı anlatan belgesel, o dönemde kendisi gibi çocuklarını görmek için cezaevi önlerinde yatıp kalkan binlerce annenin ortak hikâyesini de ele alıyor. 2011 yılında yapılan 60 dakikalık filmin yapımcısı Yasin Ali Türkeri, metin yazarı Pervin Metin Candan, müzik Can Emre Uygan. Katılımın ücretsiz olduğu filmin dili Türkçe.

28 ülkeden toplam 279 filmin katıldığı 2011 TRT Belgesel Ödülleri'nde "Ulusal Profesyonel" kategoride en iyi film ödülüne layık görülen belgesel, yakın tarihimizle yüzleşmek adına görülmesi gereken çarpıcı bir yapımdır.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”  etkinliği, 4 Ocak 2012 Çarşamba akşamı gösterilecek Nefin Dinç imzalı “Öteki Kasaba” belgeseliyle devam edecek.
 
'Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit'

2010 yılı Şubat ayında Beşiktaş Belediyesi, TGC ve Belgesel Sinemacılar Birliği işbirliğiyle ilki düzenlenen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği kapsamında bugüne kadar 2 sezonda 7 farklı ülkeden 51 belgesel izleyicilerle buluştu. Etkinlik kapsamında her Çarşamba saat 19:00’da Levent Kültür Merkezi’nde belgeseller gösteriliyor. Gösterimin ardından belgeselin yönetmeni ve bir gazetecinin katıldığı bir söyleşi gerçekleştiriliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler