Libnan'da Türk filmleri festivali

Ortadoğu ülkelerinde ilgiyle izlenen Türk dizilerinin ardından, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 15-19 Mart tarihleri arasında Türk Filmleri Festivali düzenlenecek.

Yayınlanma: 10.03.2011 - 09:39
Abone Ol google-news

İzmir Sinema Derneği tarafından projelendirilen, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu'nun maddi desteğiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği organizasyonuyla düzenlenen festivalde, 5 gün boyunca Türk filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Lübnan seyircisiyle bulaşacak filmler arasında bir çoğu uluslararası yarışmalarda ödül almış ''Bal, Aşk Tutulması, Uzak, Üç Maymun, Adem'in Trenleri, Uzak İhtimal ve Takva'' bulunuyor.

Beyrut'ta filmlerin gösterileceği Metropolis Empire Sofil Sinema Salonu'nda festivalin açılışında bir gala düzenlenecek. Gala gecesine, Erkan Can (Takva), Cem Özer (Adem'in Trenleri), Settar Tanrıöğer (Takva) gibi filmlerde rol alan sanatçıların ve Takva filminin senaryo yazarı Önder Çakar ile Üç Maymun filminin yapımcısı Zeynep Atakan Özbatur'un katılması bekleniyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler