"Liderlere davet talebi devlet geleneğine aykırı değil"

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ın muhalefet parti liderlerine yaptığı "görüşme" talebinin Devlet geleneğinde olduğunu ve Devlet geleneğine aykırı olmadığını savundu.

Yayınlanma: 30.06.2010 - 13:07
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ın, terörün çözümü noktasında muhalefet partilerinin de desteğini almak üzere liderlere yaptığı daveti değerlendirirken, muhalefet parti liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli'nin konuya yaklaşımını eleştirdi.

Bozdağ, Demokratik Açılım sürecinin başladığı günlerde, CHP ve MHP'nin Başbakan Erdoğan'ın görüşme randevularını reddettiğini hatırlatarak, MHP'nin görüşmediğini, CHP'nin ise kamuoyu baskısı sonucunda görüşebileceğini ancak daha sonra birtakım nezaket kurallarına uymayan bahanelerle görüşmediğini belirtti.

Bozdağ, Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında da CHP'nin ve CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, benzer taktikleri izlediğini dile getirdi.

Bozdağ, yeniden gündeme gelen "görüşme" talebine şimdi de, CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aynı yaklaşımı gösterdiğini savunarak, "Kılıçdaroğlu da, aynı geleneğin temsilcisi. 'görüşürüm' diye kamuoyuna açıklamada bulundu, Başbakan'ın 'görüşürüm' önerisini revize etme gereği duydu" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, benzer bir yaklaşımı da, "Dersim" tartışması sırasında gösterdiğini ifada eden Bekir Bozdağ, CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen için söylediklerini hatırlattı.

Bozdağ, Başbakanların muhalefet genel başkanlarıyla görüşme talebinde bulunmasının Devlet geleneğine aykırı olmadığı görüşünü dile getirdi. Bozdağ, "Devlet geleneğine aykırı olan, örf ve adetlerimize aykırı olan Başbakan'ın yapacağı davete katılmayacağını peşin peşin söylemek ve katılmamaktır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler