Ligin yeni takımları hızlı çıktı

2009-2010 sezonunun trasferde en hızlı takımı Diyarbakırspor en hareketlisi Kasımpaşa oldu.

Yayınlanma: 02.09.2009 - 13:21
Abone Ol google-news

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun daha önce aldığı karara göre, 8 Haziran'da başlayan 2009-2010 sezonu birinci transfer dönemi, dün akşam saat 18.00'de sona erdi.
Kulüpler, bu süre içinde eksiklerini tamamlamak ve daha güçlü bir takım oluşturmak için transfer çalışmalarını gerçekleştirdi.

Süper Lig'nin yeni ekibi Kasımpaşa, en fazla hareketlilik yaşanan takım oldu. İstanbul ekibi, 23 futbolcunun transferine karşılık, 12 futbolcuyla da yollarını ayırdı.

Turkcell Süper Lig'in diğer bir yeni ekibi Diyarbakırspor ise transferde en hızlı takım oldu. Diyarbakırspor, 25 futbolcuyu renklerine bağlarken, 2 ismi gönderdi.

Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş, sezonu 9 transferle tamamlarken, 5 sporcuyla da yollarını ayırdı. Beşiktaş, Gaziantepspor'dan Tabata'yı renklerine bağlayarak transfer dönemini kapattı.

Galatasaray ise transfer sezonunda birçok ünlü futbolcuyu reklerine bağladı. Sarı-kırmızılılar, Elano, Keita gibi futbolcularla birlikte 7 oyuncuyla sözleşme imzalarken, 10 kişiyle de yollarını ayırdı.

Ligde zirve mücadelesi veren Fenerbahçe, 6 futbolcuyla sözleşme imzalarken, 9 oyuncuyu ise kadroda düşünmedi.

Öte yandan futbolda ara transfer olarak adlandırılan ikinci transfer dönemi 4 Ocak-1 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler