Lobideki Rembrandt'ı çaldılar

250 bin dolar değerindeki Rembrandt tablosu Ritz Carlton Oteli'nde açılan bir sergiden çalındı.

Yayınlanma: 16.08.2011 - 13:27
Abone Ol google-news

Kaliforniya-Marina del Rey’deki Ritz Carlton Oteli’nde açılan bir sergiden çalınan Rembrandt tablosunun en az 355 yıllık bir eskiz olduğu belirtildi.

The Jugement (Hüküm) adı verilen 250 bin dolar (yaklaşık 442.500 TL) değerindeki eskizin, ayrıntılı bir plan sonucunda çalındığı anlaşıldı. Cumartesi gecesi saat 22.20 ila 22.35 arasındaki sadece 15 dakikalık sürede sergi yöneticisi bir ziyaretçi ile ilgilenirken gerçekleştirilen soygunu aydınlatmak için tüm güvenlik kameraları incelemeye alındı.

1606-1669 yılları arasında yaşayan Hollandalı ressamın bu çalışmasını siyah mürekkep ve tüy kalem ile 1655 yılında yaptığı tahmin ediliyor. 28 cm eninde ve 15 santimetre yüksekliğindeki eserin arkasında sanatçının imzası da bulunuyor.

Los Angeles Times gazetesi, eskizin otelin lobisinde sergilenme amacının bir alıcı bulnmak olduğunu belirtti. Polis sözcüsü Steve Whitmore ise soygunla ilgili şöyle konuştu:

‘’Bu otel sektördeki en iyi güvenlik düzenlemelerine sahip; ancak sergi yöneticisi, Rembrandt’a arkasını döndüğünde eskiz ortadan kaybolmuş. Elimizdeki ipuçlarının ve kamera kayıtlarının bu soygunu aydınlatmamız için yeterli olduğunu düşünüyorum’’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler