"Made in Turkey" sergisi

''Made in Turkey'' adlı sergi Frankfurt'taki Paulskirche Kilisesi'nde sanatseverlerle buluştu. sergide, Türkiye'deki özel koleksiyonlardan, sanatçıların atölyelerinden ve çeşitli müzelerden alınan çağdaş eserler yer alıyor. Sergi 15 Kasım'a kadar açık kalacak.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 11:22
Abone Ol google-news

Frankfurt Kitap Fuarı'nın onursal konuğu olan Türkiye, Almanya'da kültür, edebiyat ve sanat alanında etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor.

Frankfurt kentindeki Paulskirche adlı kilisede Türk sanatının çağdaş yüzünü yansıtan ''Made in Turkey'' adlı serginin açılışına çok sayıda Türk ve Alman sanatsever katıldı.
Almanya'da düzenlenen ilk retrospektif sergi olma özelliğini taşıyan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in himayelerinde gerçekleştirilen sergide, Türkiye'deki özel koleksiyonlardan, sanatçıların atölyelerinden ve çeşitli müzelerden alınan çağdaş eserler yer alıyor. Sergi 15 Kasım'a kadar açık kalacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı adına serginin açılışına katılan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü ve Frankfurt Kitap Fuarı Onursal Konuğu Türkiye Projesi Genel Koordinatörü Ahmet Arı, burada yaptığı konuşmada, kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanında gelişmelerin önemini kavrayabilen kurumları bu doğrultuda yenileyebilen toplumların uygarlığın gelişmesinde de rol oynayabileceklerini söyledi.

Arı, ''Made in Turkey sergisi ülkemizin güncel sanat eserlerini Almanya'da ilk kez gözler önüne sermesi bakımından büyük öneme sahiptir. Bu sergi Avrupa'da çağdaş Türk sanatıyla ilgili açılan ilk ve en büyük sergidir. Böylesi sanatsal etkinliklerin ülkeler arasında daha sık düzenlenmesini ve üst noktalara ulaşmasını diliyorum'' dedi.
Sergi açılışına katılan Frankfurt Kültür Dairesi Başkanı Felix Semmelroth da Frankfurt Kitap Fuarı'nın onur konuğu olan Türkiye'nin, edebiyatta olduğu kadar kültürde ve sanattaki başarılarını da yansıtma fırsatı bulduğunu belirterek, ''Made in Turkey sergisiyle birlikte Türk sanatçılar da Avrupa'ya açılma imkanı bulacaklar. Türk çağdaş sanatının 30 yıllık duruşunu ve başarılarını dünyayla paylaşacaklar'' dedi.

Hessen eyaletinin kültürden sorumlu Devlet Bakanı Jürgen Banzer de açılışta yaptığı konuşmada, sanatın ruha giden yol olduğunu belirterek, ''Birbirimizi daha yakından tanıyabilmek için birbirimizin sanatını da iyi bilmemiz gerekiyor. Bu sergi ortak geleceğimizi anlamamıza yardımcı olacaktır. Kültür ihraç edilmez. Kültürün ancak karşılıklı alışverişi olur. Karşılıklı olursa insanlar birbirlerini daha iyi anlarlar'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler