Mahkeme o planı durdurdu

Gaziantep Büyükşehir ve Şehitkamil Belediye Meclisi tarafından, Seyrantepe Toplu Konut alanının güneyinde, 2 katlı yapılaşma değeri olan konut alanına 10-12 kat yapılaşma hakkı tanıyan plan değişikliğine, bölge idare mahkemesi durdurma kararı verdi. Konuyu yargıya taşıyan CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Zeynel Güçyetmez, 2 kat yapılaşma değeri olan bir yeri 10 kat yapılaşmaya açanların “görevi kötüye kullanmaktan yargılanması" gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 26.11.2018 - 22:31
Abone Ol google-news

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi ortaklığında 2014’te Seyrantepe Toplu Konut projesi başlatıldı. Geçmiş dönemlerde eski Antep evlerinde kullanılan taşların çıkarılmasıyla oluşan mağaraların bulunduğu, topoğrafyanın ortaya koyduğu hareketlik nedeniyle, jeolojik açıdan sakıncalı olan alanda 2 kat planla başlatılan proje daha sonra 10-12 kata çıkarıldı. İmar planının değiştirilmesini mahkemeye taşıyan CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Zeynel Güçyetmez’in başvurusu sonucunda Gaziantep 2. İdare Mahkemesi plan değişikliğini iptal etti. Kararın ardından açıklama yapan Güçyetmez, “Kişilere rant sağlayan, imar plan değişikliğine yargıdan ‘yürütmeyi durdurma’ kararı çıkması bizim ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Güçyetmez, “Şimdi bu karara oy verenler, mahkemenin de şahsımı haklı bulduğu konuda, kamuoyuna neden 10 bin 500 m2 ibadet alanı, 2 bin 400 M2 sağlık alanını, 4 bin  M2 eğitim alanını, konut alanına çevirdiklerini, 2 kat yapılaşma değeri olan bir yerde, neden 10 kat çıkardıklarını, yani kat artırımına gittiklerini, kamuoyuna izah etmeleri, kendilerini seçen Gaziantep ve Şehitkamil halkına karşı sorumludurlar” diye konuştu.  

Çalışanlar da yargılanmalı

Güçyetmez ayrıca, plan değişikliği ile kat artırımına giden belediye çalışanlarının TCK 240. maddesine muhalefetten yargılanması gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler