Mahkeme yine ‘tahrik’ buldu: Katil kocaya müebbet hapisten ceza indirimi

İzmir Menemen’de, eski eşi 25 yaşındaki Filiz Aktaş’ı tabancayla öldüren Hayri Özel’e verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, annenin çocuğuna kötü muamele ettiği ‘iddiası’ tahrik sayılarak 20 yıla indirildi.

Yayınlanma: 28.02.2016 - 19:34
Abone Ol google-news

Daha önce Yargıtay, kötü muamele ‘iddiası’ olaydan 1,5 yıl önce gerçekleştiği için ‘haksız tahrik’ sayılmayacağını belirtip kararı bozmuştu. Ancak yerel mahkeme indirimde direndi.

Bir çocuk annesi 25 yaşındaki Aktaş, 6 Ekim 2011’de, işe gittiği sırada boşandığı 50 yaşındaki Hayri Özel tarafından vurulmuştu. Özel daha önce de, 1992 yılında cinayet işlemi, hükümlü bulunduğu cezaevinden 2002 yılında şartlı salıverilmişti.

Karısını öldürdükten sonra Özel kaçmaya çalışarak polisle çatışmaya girmiş, bu sırada bir polis memuru da yaralanmıştı. Özel’in üstünden iki tabanca, dokuz dolu şarjör, susturucu ve sahte nüfus cüzdanı çıkmıştı.

Daha önceki soruşturma sonunda Özel hakkında, Aktaş’ı tasarlayarak öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu, polis memuru Mustafa Gönenç Yılmaz’ı yaralamak, resmi belgede sahtecilik, dört polis memuruna direnmek, ruhsatsız silahla ateş etmek suçlarından da 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yerel mahkeme direniyor

Mahkeme heyetinin genç kadının çocuğuna kötü muamele ettiği iddiası ile cezayı 20 yıla düşürmesinin ardından Aktaş’ın ailesi Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu ve yüksek mahkeme kararı bozdu. Ancak yeniden yargılama yapan yerel mahkeme ilk kararında direndi, sanık Hayri Özel’e aynı cezayı verdi.

Filiz Aktaş’ın yakınları kararı bir kez daha Yargıtay’a götürecek. Davayla ilgili, Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulu nihai kararı verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler