Malatya davası: Partigöç ve Dişli ile görüşmüş

Malatya’da 15. Temmuz darbe girişimiyle ilgili eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin de sanıkları arasında olduğu 76 subay ve astsubayın yargılandığı davaya Yakacık Spor Salonu’nda devam edildi.

Yayınlanma: 15.03.2017 - 19:00
Abone Ol google-news

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili savunma yaptı. İzin planlamasına göre 15-31 Temmuz’da izne ayrılmayı planladığın, Kurmay Başkanı izne gideceği için ordu komutanının değişiklik yaptığını belirterek, “İznimi alabilsem olay akşamı Ankara’da olacak ve olayları görmeyecektim” dedi. Darbe girişimi gecesi sıkıyönetim mesajını gördüğünde, “Yurtta Sulh Konseyi” bildirisinde imzası bulunan Genelkurmay Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ü aradığını belirten Sevgili, “bu evrakın mahiyeti nedir?’ diye sordum. O da bana ‘ordu komutanına arz edin’ diyerek telefonu yüzüme kapattı. Darbe girişiminden önceden haberim olmadı” dedi. Daha sonra 2. Ordu Komutanı Huduti’nin konutuna gittiklerini, Huduti’nin evrakları kapıda inceleyerek “Ordu karargâhına gidelim” dediğini anlatan Sevgili, “Genelkurmay başkanı ve sıralı komutanlıklara ulaşmaya çalıştık” ifadesini kullandı.

‘Herkes birbirine bakıyordu’

Eski 2. Ordu Komutanı Huduti’nin makamında gelişmeleri izlediklerini ifade eden Sevgili, “Kurmay başkanı Avni Angun karargâha geldi. Komuta katı koridorunda kurmay başkanı ile Albay Bahadır Erdemli arasında tartışma çıktı. Bahadır Albay silah çekti, koruma astsubayı Fatih Gürcan kurmay başkanının koluna girip odasına götürdü. Herkes birbirine bakıyor kimse bir şey yapmıyordu” dedi. “O gece için darbecidir diyebileceğin kimler var” sorusuna Sevgili, “Ben böyle bir isim vermeyi uygun görmüyorum” yanıtını verdi. Başka bir soru üzerine ise “Ordu komutanı kendisini darbe yanlısı değildi” ifadesini kullandı. Bir avukatın darbe girişiminden 1 gün önce darbe girişimine karışan kişilerle telefonla konuşup konuşmadığını sorması üzerine Sevgili, “Bilmiyorum” dedi. Bunun üzerine avukatın HTS kayıtlarında Tümgeneral Mehmet Dişli ile 14 Temmuz günü saat 21.00 sularında görüşme kaydının olduğunu belirtmesi üzerine Sevgili, “Emir astsubayım ya da habercim görüşmüş olabilir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler