Malatyalılar rekor kırdı!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde Kızılay'ın Kan Bağış TIR'ında 433 ünite kan toplandığı ve bu anlamda en yüksek kan bağış rakamına ulaşılarak Türkiye rekoru kırıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 19:44
Abone Ol google-news

Malatya Kızılay Kan Merkezi'nin Gezici Kan Toplama TIR'ı, sabah saatlerinden itibaren Arapgir ilçesinde vatandaşların kan bağışlarını kabul etti. Arapgir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nın organizasyonu ile ilçedeki resmi ve özel kurumlarda çalışanlar ile vatandaşlar kampanyaya büyük ilgi gösterdi. Kan bağışlayanlara, Arapgir'in meşhur Köhnü üzümünden ikram edildi.

Akşam saatlerinde tamamlanan etkinlikte, gün boyunca 433 ünite kan toplandı. Kızılay'ın gezici kan toplama aracının sorumlusu Dr. Hakan Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kan Bağışı TIR'ında bir günde toplanan en fazla kan bağışı sayısına Arapgir'de ulaşıldığını belirterek, bu anlamda rekor kırıldığını söyledi.

Eski rekorun 409 ünite kan bağışı ile Mersin iline ait olduğunu ifade eden Yılmaz, kampanyaya büyük ilgi gösteren vatandaşlara ve destek sağlayan kuruluşlara teşekkür etti.

Arapgir Kaymakamı Ercan Turan da ilçe halkının güzel hizmetleri her zaman desteklediğini belirterek, başta resmi ve özel kuruluşlar olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Malatya Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, bir günlük kampanyada kan verenlere ve maddi durumu yetersiz ailelere 500 paket makarna dağıttı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler