"Mali disiplinin değerini en iyi Türkiye biliyor"

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ''35 yıl yüksek ve istikrarlı enflasyonla yaşamış bir ülke'' olarak mali disiplinin değerini, ''en iyi'' Türkiye'nin bildiğini söyledi.

Yayınlanma: 04.10.2009 - 12:01
Abone Ol google-news

IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları çerçevesinde gerçekleştirilen ''Merkez Bankaları'nın Küresel Tecrübelerinden Dersler'' başlıklı semineri yöneten Yılmaz, küresel krizin dünyada yayılma hızının farklı olduğunu ancak, hız ne olursa olsun krizin etkili olduğunu kaydetti.

Yılmaz, Türkiye ekonomisinin de krizden etkilendiğine ve kriz karşısında yapılanlara değinirken, şimdiye değin alınmamış, uzun dönemli ekonomik önlemler gerektiğini ancak krizin ne zaman biteceği kestirilemediği için bu önlemlerin işlememesi durumunda ne yapılacağını bilmedikleri anlattı.

Mali açıklamalar yapıldığını, yetkili mercilerin harekete geçtiğini kaydeden Yılmaz, ''Zor olan konu, hastanın sağlığına nasıl kavuşturulacağıydı. Dünya finans mimarisinin yeniden yapılandırılması gerekiyor'' dedi.

Yılmaz, ''30 yıldır Merkez Bankasında çalışan biri ve Merkez Bankası başkanı olarak, bankalarının likidite yönetimine dikkat etmesi, likidite yönetimi için spesifik çalışmalar yapması ve kiminle iş yaptığına dikkat etmesi gerektiğini söyleyebilirim'' dedi.
Krizden çıkış için destek mekanizmalarının iyi geliştirmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, krizden dersler çıkarmak gerektiğini, bu amaca hizmet eden dönemde bulunulduğunu söyledi.

Durmuş Yılmaz, krizin Türkiye'ye ticaret kanalıyla girdiğini belirterek, ''Türkiye şunu söyleme hakkına sahip; en önemli şey mali disiplindir. 35 yıl yüksek ve istikrarlı enflasyonla yaşamış bir ülke olarak mali disiplinin değerini en iyi Türkiye biliyor'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler