Masumiyetin gücü

Efsanevi Uzakdoğu dövüş sanatları ustası Bruce Lee’nin oğlu Brandon Lee’nin çekim sırasında yaşamını yitirdiği fantastik dram, kült filmler içindeki yerini aldı.

Yayınlanma: 13.02.2014 - 21:37
Abone Ol google-news

Rock şarkıcısı Eric Draven’la kız arkadaşı Shelly Webster, 30 Ekim Şeytan’ın Gecesi’nden bir gün sonra evlenmeye karar vermişlerdir. İki sevgili düğünlerinden bir gün önce öldürülürler çünkü Shelly binalarındaki kiracıları çıkarma kararına karşı çıkmıştır.

Bir zamanlar biri öldüğü zaman insanlar onun ruhunu bir karganın ölüler ülkesine taşıdığına inanırlardı. Çok kötü birşey olduğunda ölü korkunç bir kederi beraberinde getirir ve ruhu asla huzura kavuşamazdı.

Bundan ötürü bazen karga, acı çeken bu ruhu yanlışlıkları düzeltmesi için canlıların ülkesine geri getirirdi. Cinayet gecesinden bir yıl sonra siyah karganın rehberliğinde Eric Draven adalet aramak için ölüler ülkesinden yaşayanların ülkesine geri döner. Shelly’e tecavüz edip öldüren katilleri birer birer
ortadan kaldırmaya başlar. Eric’in ölülerle canlılar arasındaki tek bağlantısı kargadır.

James O’Barr’ın çizgi romanından uyarlanan fantastik dram, kurbanlar için bir adalet öyküsüdür. “Eğer sevdiğimiz insanlar bizden çalınmışsa onları yaşatmanın tek yolu onları sevmeyi  sürdürmektir”.

Filmin Özel Bölümler’inde çekimde ölümcül bir hatadan ötürü vurulup kan kaybından yaşamını yitiren oyuncu Brandon Lee (1965-1993) ile
yapılan söyleşi yer alıyor.

The Crow (Ölümsüz Aşk) Yönetmen: Alex Proyas Oyuncular: Brandon Lee, Ernie Hudson, Michael Wincott, David Patrick Kelly, Angel David, Rochelle Davis, Bai Ling / 1994, 97 dakika, As Sanat.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler