"MEB'in sınavında şaibe istemiyoruz"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılacak Müdürlük ve Yardımcılığı sınavları öncesinde, hükümete yakın bazı Eğitim Sendikaları'nın kendi üyelerine deneme sınavı yapmasının "kaygı verici" olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 26.10.2009 - 09:02
Abone Ol google-news

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün 31 Ekim'de Müdür Yardımcılığı, 1 Kasım'da ise Müdürlük sınavı yapacağını hatırlatarak, "2005'te EĞİTEK tarafından yapılan 100 soruluk sınavın 11 sorusunun hatalı bulunarak yargı kararıyla iptal edildiğini biliyoruz. Bununla birlikte son günlerde, ÖSYM tarafından yapılan bir sınav sorularının bazı dersanelerin eline geçmesi ve bu dersanelerin bu soruları deneme sınavı adı altında belli kişilere dağıtması ve bu sınavın iptal edilmiş olması Müdür Yardımcılığı ve Müdürlük sınavına girecek olan öğretmenlerimizi kaygılandırmaktadır" dedi.

Söz konusu sınav öncesinde hükümete yakın bazı eğitim sendikalarının ise, kendi üyelerine deneme sınavı yaptığını ve bu sınavların gizli olarak yürütülmesinin kaygıları daha da arttırdığını ifade eden İnce şunları dedi:
"Yönetici atamada sınav şartının getirilmesini olumlu buluyoruz. Ancak sınav sorularının belli merkezler üzerinden belirli kişilere sınav öncesinden verileceği yönündeki endişelerini bizimle paylaşan eğitimcilerin düşüncelerini paylaşmayı gerekli görüyoruz. Mili Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nü sınav öncesinde uyarıyorum. Bu sınavın adil, güvenilir ve bilimsel bir şekilde hazırlanmış sorularla yapılmasını, bu konuda gerekli teminatın verilmesini, sınav sorularını hazırlayacak komisyon üyelerinin hiçbir siyasi ya da sendikal bağlantı içerisinde olmamalarını, sınavın adil bir şekilde uygulanması noktasında sorunlar yaşanmamasını temin ediniz. Aksi durum ve yaklaşımların sonuna kadar takipçisi olunacağının bilinmesini istiyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler