Meclis kürsüsünde pankartlı isyan

CHP'li Musa Çam, Gezi direnişinde öldürülen gençlerin fotoğraflarının yer aldığı, "Neden öldürüldüler" yazılı pankartı kürsünün önüne asarak konuşmasını yaptı.

Yayınlanma: 14.12.2013 - 16:10
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçeleri görüşülüyor. CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, AKP'nin kendisi gibi düşünmeyenleri cezalandırdığını ve bunun da Gezi olaylarında görüldüğünü ifade etti. Muğla'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a steril bir ortam yaratmak için, onlarca kişinin keyfi olarak gözaltına alındığını, valilik kararıyla Muğla'nın açık hava hapishanesine dönüştürüldüğünü söyleyen Serindağ, bakanlık ve valilerin, Başbakan'ın her sözünü kanun gibi algıladığını belirtti. Serindağ, hangi valinin cemaate, hangi valinin başka gruplara ait olduğunun tartışılmasının ülke adına üzüntü verici olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun diyanetle birlikte yürüttüğü anket çalışmasıyla insanların fişlendiğini ifade eden Serindağ, "Fişlemelerle insanları teslim alamazsınız. Milyonlarca insanın sokağa çıktığı gezi olayları bunu göstermiştir. Gezi protestoları Hükümetin kimyasını bozmuştur" dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Başbakan Erdoğan'ın sürekli olarak, "İşte bizim farkımız bu" dediğini anımsatarak, şunları kaydetti: "12 yılda 300 polis intihar etti. Bakanlık olarak bunun üzerine gideceğinize, kurban keserek bunu önlemeye çalıştınız, işte sizin farkınız bu. Kabataş iskelesindeki olayda yaşandığı iddia edilen olayda görüntüleri İstanbul'un mutlu valisi bile bulamadı, işte sizin farkınız bu. Özel güvenlik sayısı 700 bini aştı, askerden fazla, işte sizin farkınız bu. Emniyet bütçesi 16 kat, polis şiddeti bin kat arttı, işte sizin farkınız bu. 2020 olimpiyatlarının kaybedilmesini gezi olaylarına bağladınız ya, işte sizin farkınız bu.

Kahpe Bizans, gavur İzmir, yaralı Eskişehir, Cumhuriyetin Başkenti ve devrimin kalbi Ankara, tomalı hilmi, Kenedy Caddesi, Dikmen, Gazi Mahallesi, Tuzluçayır, Karşıyaka, Göztepe, Gündoğdu, Kadıköy, Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy işçileri, Muğla, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Zonguldak, Antalya, gezi çocukları, gazi ODTÜ, her devirde isyankar, yurtsever mülkiyeliler, bütün üniversiteliler, her şeye karşı çarşı ve adını sayamadığım her bir yer; kısaca çapulcular, meşruiyetini yitirmiş bir iktidara karşı halkın direniş hakkını 250 yıl sonra yeniden dünya tarihine yazdırdınız ya, işte sizin farkınız bu. Bütün çapulcuları kutluyorum."

"İZMİR'DEKİ SEÇİMLERDEN ENDİŞE DUYUYORUM"
CHP'li Musa Çam, birçok olayda polis şiddetiyle öldürüldüğünü belirttiği gençlerin fotoğraflarının yer aldığı, "Neden öldürüldüler" yazılı pankartı kürsünün önüne asarak konuşmasını yaptı. İçişleri Bakanlığı bütçesindeki harcamaların hiçbirisini denetleyemediklerini savunan Çam, "Hesap vermeyen Hükümet, hesap sormaya devam ediyor" dedi.

Çam, Başbakan Erdoğan'ın partisinin İzmir Büyükşenir Belediye Başkanı adayı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı açıkladığını anımsatarak, "2011'den beri İzmir'e özel ambargo uygulanıyor, İzmir'in projelerine, gelişmesine ket vuruluyor. İzmir'deki seçim Aziz Kocaoğlu ile Binali Yıldırım arasında değil. Başbakan İzmir'e "gavur İzmir" diyor, bürokratı Diyanet İşleri Başkanı İzmir için 'irfanı olmayan bir kenttir' diyor, İzmir'e çamur atıyor. İzmir'li bunun hesabını 30 martta görecek. İzmir, çağdaş, laik ve Atatürkçü bir kent olarak sonuna kadar mücadelesini sürdürecek" diye konuştu.

İzmir'e Diyarbakır Valisinin atandığını belirten Çam, "Valinin Erzincan'lı olduğunu öğrendik. Binali Yıldırım orada ciddi bir örgütlenme yapıyor. Bu seçimlerle ilgili ciddi endişeler ve kaygılar duymaktayım. Mülki idare amirliğinin baskısı ve sandık sorumluları ile ilgili ciddi kaygılar taşıyorum" sözlerini sarfetti.

Kürsünün önüne astığı pankartı İçişleri Bakanı Muammer Güler'e gösteren Çam, şöyle konuştu: "Bu resimler, sizin bakan olduğunuz bir dönemde 24 Ocaktan bugüne kadar öldürülen çocuklar. Bunlara iyi bakın; siz de biz de bir babayız. Bu çocukların annelerinin, babalarının ne büyük acılar, ızdıraplar çektiğini tahmin edebilirsiniz. Hepimiz, hepiniz elinizi vicdanınıza koyalım. Bu çocuklar neden öldürüldü, Taksim'deki, gezi parkındaki 3 ağaç için gerek var mıydı? Brezilya'da otobüse yapılan zam nedeniyle milyonlarca insan sokaklara döküldü. Brezilya'nın kadın devlet başkanı, 'gençlerimizi kutluyorum, mesajı aldık gereken yapılacak, şimdi eve dönme zamanı' dedi. Bizim Başbakan ise 'talimatı verdim, gereken yapılacak' dedi. İşte gereken yapıldı ve ve bu arkadaşlar öldürüldü. Bunun vebali, sorumlusu Başbakan ve sizsiniz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler