Meclis'te Zeyit Aslan'dan uçan tekme

Yargı Sen Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun HSYK yasası görüşmeleri için Adalet Komisyonu’na gelmesi kavgaya neden oldu. AKP'li Zeyit Aslan ise uçan tekme attı.

Yayınlanma: 11.01.2014 - 14:24
Abone Ol google-news

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü gergin toplantıya AKP’li Zeyid Aslan'ın Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na savurduğu uçan tekme damga vurdu. Aslan, daha önce de CHP'li vekillere ve Meclis'teki kadın gazetecilere yönelik küfürleri sözleriyle tepki görmüştü.

“Hayatımın ilk dayağını yedim”

Bugünkü kavgada erkek vekillerin yanı sıra kadın vekiller de birbirlerinin üzerine yürüdü. Kadın vekilleri erkekler ayırmakta zorlandı. Eminağaoğlu, “Hayatımın ilk dayağını yedim” diye açıklama yaptı.


Meclis'te AKP'liler Eminağaoğlu’na saldırdı - FOTO GALERİ

İşte Zeyit Aslan'ın uçan tekmesi - VİDEO

Bozdağ: 'Haksızlığa uğradığını düşünen varsa...'

Meclis'teki kavgaya 5 gün iş göremezlik raporu

Kameralar 'off' durumda!

TBMM Adalet Komsiyonu Başkanı Ahmet İyimaya anayasaya aykırılığı oylatmak isteyince yine salon karıştı. Komisyon 17.30'a kadar ertelendi. CHP'liler, “Böyle bir oylama yapamazsınız” diye itiraz ettiler.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun üzerine “Provokatör, milletin kürsüsüne gidemezsin” diye yürüyen AKP’li vekilleri ile Eminağaoğlu ve CHP'li vekiller arasında itiş kakış yaşanırken, AKP’li Zeyid Aslan, Eminağaoğlu'na tekme atmaya çalıştı. Komisyona ara verildi. CHP, savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

‘Atın bunu dışarı’

Komisyon ikinci gün görüşmeleri için 14.00'te toplandı. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'dan komisyona katılmak için izin istemek ve dilekçesini vermek için Eminağaoğlu yerinden kalktı ve kürsüye yürüdü. AK Partili vekiller yerlerinden fırlayarak, “Sen Meclis'in kürsüsüne böyle yürümezsin. Provokatör” diye bağırdılar. CHP'li vekillerin de müdahalesi ile salon karıştı. AKP’liler, CHP'liler ve Eminağoğlu arasında itiş kakış oldu. AKP’liler, “Atın bunu dışarı” diye bağırdılar. AKP’li Harun Karaca ise Eminağaoğlu'nun kolunu çekince Eminağaoğlu sendeledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler