Medvedev, Sarisyan ve Aliyev akşam yemeğinde

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı dün akşam yemeğinde bir araya getirdi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 08:43
Abone Ol google-news

Rus İtar-Tass ajansına göre Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev dün St. Petersburg'da başlayan Uluslararası Ekonomik Forumu'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'la ayrı ayrı görüştü ve ardından gayri resmi akşam yemeğinde toplu halde bir araya geldi.

Medvedev'in Sözcüsü Natalya Timokova yaptığı açıklamada, üç liderin Yukarı Karabağ sorununun çözümü dahil olmak üzere Kafkaslar'daki durumu ele aldıklarını söyledi.

Kremlin'in dış politika danışmanı Sergey Prikhodko da yaptığı açıklamada, görüşmede büyük bir ilerleme sağlanmasını beklemediklerini kaydederek, "Biz yeni anlaşmalar olması veya konunun detaylı bir şekilde değerlendirilmesi gibi olağanüstü gelişmeler beklemiyoruz. İki lider arasında doğrudan iletişim çalışmalarına destek olmak için uğraşıyoruz" dedi.

İtar-Tass, Aliyev'in Medvedev ile ikili görüşmesi sırasında, Azerbaycan'ın Rusya ile ilişkilerinden memnun olduğunu söylediğini belirtirken, Sarkisyan'ın da ikili görüşmede, "Yukarı Karabağ'ın yerli halkının güvenliklerinin güvence altına alındığı ve kendi kaderlerini bağımsız şekilde tayin etmelerini sağlayacak yöntemler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz" ifadesini kullandığını duyurdu.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ise Sarkisyan ve Aliyev'in ikili bir görüşme yaptığı belirtilerek, Yukarı Karabağ ile ilgili görüşmenin yapıcı geçtiği kaydedildi.

Sarkisyan ve Aliyev'in baş başa görüşmelerinin 2,5 saat sürdüğü ve bu görüşmenin ardından düzenlenen toplantıya Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları Yuri Merjlyakov (Rusya), Bernard Fassier (Fransa), Matthew Bryza (ABD) ve AGİT Başkanının temsilcisi Andrzej Kasprzyk'in de katıldığı ifade edilen açıklamada, "Müzakere sürecinin devam ettirilmesi konusunda uzlaşı sağlandı" denildi.

Açıklamada, iki ülke dışişleri bakanlarına tarafların yaklaşımları konusundaki çalışmaları sürdürmeleri ve Minsk Grubu eş başkanlarının da yardımıyla iki ülke liderlerinin yeniden görüşmesi için hazırlık yapmaları talimatının da verildiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler