Mektuplu siyaset

Silivri'de tutuklu Mustafa Balbay, İzmir'deki seçim bölgesindeki seçmenlere mektupla ulaşmaya çalışıyor.

Yayınlanma: 25.05.2011 - 06:10
Abone Ol google-news

Gazetemiz yazarı Mustafa Balbay’ın milletvekili adayı olmasıyla “mektuplu siyaset” ülke gündemine girdi. Silivri’de tutuklu bulunan CHP İzmir adayı Balbay, seçim bölgesindeki yerleşimlerde yaşayan seçmenlere mektupla ulaşmaya çalışıyor. 16 ilçe için ayrı ayrı mektup hazırlayan Balbay’ın mesajları CHP İzmir il örgütü aracılığıyla İzmirlilere ulaştırılıyor.

Balbay’ın seçim bölgesinde İzmir’in Aliağa, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Çiğli, Dikili, Foça, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menemen, Ödemiş ve Tire ilçeleri yer alıyor. Her ilçe için ayrı ayrı mektup hazırlayan Balbay, bunlardan Bornovalılara gönderdiği mektuba, “Üniversitesinde okuduğum, Özkanlar semtinde oturduğum, Küçük Park’ında dostlarımla buluştuğum, Büyük Park’ın nikâh salonunda arkadaşlarımı evlendirdiğim, ilk oy kullanma hazzına erdiğim Bornova’nın aydınlık insanları, lütfen beni aranızda biliniz” diye başlıyor.

Balbay, “Bornova mektubunu” şöyle sürdürüyor: “Bu ayrılık gönül ayrılığı değil. Kendisinden olmayan herkesi çeteci, terörist ilan etmeye kalkan bir zorba zihniyetin dayattığı geçici ayrılık. Bu ayrılık acısını çıkaracağım, hepinize dokunup sarılacağım günleri dört gözle bekliyorum.”

Ankara’nın çarklarını bilen bir gazeteci olarak hemşerilerine kapısının sürekli açık olacağını vurgulayan Balbay, “İşte bu yazılı mektubumla kalıcı bir şekilde söz veriyorum ki, gönül kapım ve oda kapım hep açık olacak. Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlandığının müjdesi Belkahve sırtlarından verilmişti. 21. yüzyılda da gerçek anlamda halkın iktidarının müjdesi yine İzmir’den Bornova sırtlarından verilecek. 12 Haziran’da doğacak güneşle birlikte buluşmayı dört gözle bekliyorum.”
 

‘İzmir Balbay’ı bağrına bastı

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Balbay’ın mektuplarına yanıt verdi. Uzun süredir parmaklıklar ardından mektup almadığını dile getiren Bayır, aynı şekilde kendisinin de yakın zamanda mektup yazmadığını kaydetti. Bayır, Balbay’a gönderdiği mektupta “Bilmenizi isterim ki İzmir halkı sizi bağrına basmakta hiç zorlanmadı. Çünkü sizi zaten tanıyor ve seviyorlar. Her mektubunuz ayrı bir heyecan yarattı. İzmir’i Meclis’te en iyi şekilde temsil edeceğinize, bizlerin Meclis’eki gözü, kulağı, sesi olacağına eminim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler