Memur-Sen üyelerinden protesto

Memur-Sen üyeleri, toplu görüşmelerde taleplerinin kabul edilmemesini protesto etti. Aksaray Metro İstasyonu önünda toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yayınlanma: 10.10.2009 - 11:18
Abone Ol google-news

Aksaray Metro İstasyonu önünde toplanan Memur-Sen'e bağlı sendikalara üye memurlar, 2009 toplu görüşmelerindeki uyuşmazlıkları ve hükümetin teklif ettiği yüzde 2,5'luk zammı protesto eden pankart ve dövizler taşıyarak çeşitli sloganlar attı.

Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Ahmet Yurtman yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF toplantılarında, ''özel sektör için ilave kaynaklar ayrılabileceğini'' söylediğini ifade etti. Yurtman, ''Toplu görüşmelerde Devlet Bakanı Hayati Yazıcı bize, 'ambar boş' demişti. Bu açıklamalar bize Türkiye'nin iki ambarının olduğunu gösteriyor. Biz, kamu görevlilerine boş ambar gösteriliyor, bankalara ve özel sektöre arz edilen ise neredeyse taşmakta olan dolu ambar. Biz büyük sermaye grupları gibi IMF'den gelecek olan 35 milyar lirayı beklemiyoruz. Bizim beklentimiz kamu görevlilerinin alın terinin karşılığı olan ücret zammıdır'' şeklinde konuştu.

Sendika üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler