'Memurların yüzde 36'sı vasıfsız'

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in "Memurların yüzde 36'sı vasıfsız" şeklindeki sözlerini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 11.11.2009 - 09:46
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in 'Sen, ben kavgası, vasıfsızlık ve kalitesizliğin, domuz gribinden daha tehlikeli' olduğu değerlendirmesinde bulunduğu ve "2.5 milyon civarındaki memurumuzun yüzde 36'sı vasıfsız. Yüzde 11'i kamuya hizmet üretemiyor" dediğini hatırlattı.

Öztürk Bakan Dinçer'e şu soruları yöneltti:
"Basındaki bilgiler doğru ise hangi değerlendirmeler sonucu memurların yüzde 36'sının vasıfsız olduğu ve yüzde 11'inin kamuya hizmet üretmediği tespit edilmiştir. Bahsettiğiniz memurların yüzde 36'lık vasıfsız kesiminin, hangi kamu kurum ve kuruluşlarında hangileridir? Sözünü ettiğiniz bu derecede yüksek orandaki vasıfsız memurun ve hizmet üretemeyen memurun ülkemizde görev yapması, 7 yıllık AKP iktidarının üretmiş olduğu politikalarla, memur kadrolarında yapılan yer değişiklikleri ve atamalarla ilgisi var mıdır? 2002 yılından sonra devlete, toplam kaç işçi, memur alımı yapılmıştır? Alınan memurların vasıflı ve vasıfsız dağılımı nedir? 2002 yılından sonra devlete alınan vasıfsız memurlar hangi devlet kadrolarında görev yapmaktadır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler