Merzuka iyileşiyor

Edirne'de 5 Temmuzda sahilde kafasından darbe almış halde bulunan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (DEKUM) koruma altına alınan caretta carettanın sağlık durumu iyiye gidiyor.

Yayınlanma: 29.08.2011 - 08:51
Abone Ol google-news

Bir süre önce Dardanos Yerleşkesi sahilinde özel bir kafese konulan kaplumbağa, denizin dalgalı olması dolayısıyla yerleşkedeki ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesine ait su tankına yerleştirildi.

''Rızkı verilmiş'' ve ''mutlu'' anlamına gelen ''Merzuka'' adı verilen yaralı caretta caretta, bir süre su tankında bakıldıktan sonra, üniversite tarafından özel olarak yaptırılan daha geniş bir kafes içerisinde denize yerleştirilecek.

Koruma altında olan yaralı kaplumbağanın başında 24 saat nöbet tutanlardan DEKUM Yüksek Lisans Öğrencisi Burcu Akdeniz, yaptığı açıklamada, kaplumbağanın gün geçtikçe iyileştiğini ve yarasının kapandığını belirterek, kaplumbağaya yaklaşık 3 haftadır su tankında baktıklarını söyledi.

Kuvvetli rüzgarın etkisiyle denizin çok dalgalı olduğunu ve bu nedenle kaplumbağayı denize koymayı düşünmediklerini ifade eden Akdeniz, ''Su tankında bakımı daha da kolaylaştı. Günlük kalamar, karides ve balık tüketiyor. Beslenmesi de oldukça iyi fakat kendi kendine beslenmediği için sıkıntımız var. Kendi kendine beslenmeye başlaması, havaların düzelmesi ve DEKUM Müdürü Doç. Dr. Şükran Yalçın Özdilek'in kontrollerini yapıp markalamasının ardından kaplumbağayı denize salacağız'' dedi.

Akdeniz, kaplumbağanın üniversite tarafından yaptırılan kafeste bir süre denizde kalacağını belirterek, şöyle konuştu:

''Daha sonra da denize salacağız. Yarası oldukça iyi ve enfeksiyon durumu da iyileşti. Kan tahlilleri düzenli olarak yapılıyor ve herhangi bir enfeksiyon belirtisi yok. Sağlığı iyiye gidiyor. Biz öğrenciler de 24 saat başında nöbet tutuyoruz. Kızımız artık bir aile bireyi gibi ve onu oldukça seviyoruz. Merzuka, bayramı su tankında geçirecek. Manevi anne ve babası olan hocalarımız tatilde olduğu için bayramı bizimle birlikte geçirecek.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler