Mescitsiz okul kalmasın!

Özel okullardan sonra yatılı ortaokullara mescit zorunluluğu

Yayınlanma: 27.07.2014 - 00:12
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki ibadethane zorunluluğunun kapsamını adım adım genişletiyor. Daha önce özel okullara getirilen ibadethane şartı bu kez Yatılı Bölge Ortaokullarının (YİBO) pansiyonları için getirildi. Tüm devlet okulöncesi ve ilköğretim okullarında ibadethane açılması ise talebe bağlandı.

MEB, okulöncesi eğitim kurumları ile ilköğretim kurumları yönetmeliğini birleştirdi ve tek bir yönetmelik haline getirdi. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle, YİBO’ların pansiyon kısımlarında ibadethane açılacak. Yatılı olmayan okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında ibadethane açılması ise talebe bağlı olacak. Talep geldiğinde okul yönetimleri okul içinde mescit için uygun bir mekân ayarlayacak. MEB daha önce de özel okulöncesi, ilköğretim okulları ile liselere ibadethane zorunluluğu getirmişti.

Veliler için düzenleme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman dikkat çektiği ve öğrencilerden ziyade veliler tarafından hazırlanan “performans görevi” uygulaması da kaldırıldı. Bunun yerine öğrencilerin, sınıf veya okulda yapacakları “ders etkinliklerine katılımları” ile değerlendirilmelerine imkân sağlandı. Ders etkinliklerine katılım, öğrencilerin sınıf veya okulda yaptıkları eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, araştırma yapma gibi bilişsel, duyuşsal, psikometri alanındaki becerilerini kullanmasını ve geliştirmesini sağlayan, performansını değerlendirmeye yönelik çalışmalar olarak tanımlandı.

Cep telefonuna ceza

Derslerde cep telefonunu açık bulunduran öğrenciler “uyarı”; okul içinde izinsiz görüntü ve ses kaydeden öğrenciler ise “kınama” cezası ile cezalandırılacak.

Okulöncesine ikili eğitim

Okulöncesi eğitim kurullarında her gün 50 dakikalık 6 ders yapılacak. Bu okullarda ikili eğitim zorunlu olacak. Okulöncesi eğitim kurumlarında yaz okulu da açılabilecek.

Devamsızlıktan kalmaya yumuşama

20 gün devamsızlık yapan ortaokul öğrencilerinin sınıfta kalması veya sınıfı geçmesine ilişkin kararı öğretmenlere bıraktı. Daha önce bir eğitim öğretim yılı içinde 20 gün özürsüz olarak devamsızlık yapan öğrenci otomatik olarak sınıfta kalıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler