Mesleğe göre düğün davetiyesi

Zonguldak'ta, yaz mevsimiyle birlikte düğünlerin artması, davetiye basan işletmecilerin yüzünü güldürüyor. Çiftler, elektrik faturası, gazete, ilaç kutusu, para ve film şeridi gibi mesleklerine uygun özel tasarımları tercih ediyorlar.

Yayınlanma: 25.06.2010 - 17:42
Abone Ol google-news

Düğün ve nikah merasimlerinin çoğalması, davetiye tasarımcıları ve baskısını yapan işletmecilerin kazancının yükselmesini sağlıyor.

Özel katalog ürünlerinin yanı sıra çiftlerin tercihleri doğrultusunda düğün davetiyesi hazırlayan işletmeler, gelin ve damadın mesleklerine uygun tasarımlarıyla da dikkat çekiyorlar.

Evlenecek çiftten biri ya da ikisinin basın mensubuysa gazete, eczacıysa ilaç kutusu, elektrik dağıtım şirketinde çalışıyorsa fatura, müzisyense CD, sinemacıysa film perdesi ve şeridi gibi çok sayıda ilginç tasarımı beğeni topluyor.

Tasarıma harcanan emek ve kullanılan malzeme gibi unsurlar değerlendirilerek 100 adeti 20 liradan 300 liraya kadar değişebilen davetiyeler, çiftlerin özel günlerinin unutulmaz hatırası olarak da saklanıyor.

Çizgi Matbaası Sahibi Aysun Kara, özellikle yaz mevsiminde çok sayıda düğün töreninin gerçekleştiğini, çiftlerin davetiyelerinin farklı olması için tasarımlar yaptırmayı tercih ettiklerini söyledi.

Gelin ve damadın mesleklerinin davetiye tercihinde etkin olduğunu anlatan Kara, şöyle dedi:
''Bilgisayarda çiftlerimizin istediği şekilde davetiyeleri hazırlayarak beğenilerine sunuyoruz. Bunlar kimi zaman gazete, bazen müzik CD'si, bazen de film şeridi şeklinde olabiliyor. Çiftler daha önce kimse tarafından kullanılmamış tasarımları davetiyelerinde istiyorlar. Bunların fiyatları harcanan emek ve kullanılan malzemeye göre artabiliyor. Ayrıca, gelin ve damat, kataloglardaki hazır davetiyelerden tercih edebiliyorlar.''

Kara, kış aylarında davetiye baskısının yok denecek kadar az olduğunu belirterek, ''Artan nikah ve düğünler yüzümü güldürdü. Evlilik öncesi her çift ortalama 300 civarında davetiye bastırıyor. Özel tasarımlarla birlikte kazancımız daha da yükseliyor'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler