Mezardan ceset çıkaran ayı görüntülendi

KASTAMONU'nun Ağlı İlçesi'nde Halil Ü.'nün mezarını açıp cesedini çıkararak bazı organlarını yediği ileri sürülen ayı, mezarlığın yakınına kurulan fotokapanla görüntülendi.

Yayınlanma: 04.11.2014 - 15:44
Abone Ol google-news

Yağlıca Mahallesi'ne yaklaşık 200 metre uzaklıktaki mezarlıkta 9 gün önce mezarının açık olduğu fark edilen Halil Ü.'nün cenazesi mezarın yanında bulundu. Mezarın etrafında ayıya ait ayak izleri belirlenirken, parçalanan kefen içindeki cesedin bazı organlarının da olmadığı saptandı. 51 gün önce toprağa verildiği mezarı ayılar tarafından açıldığı düşünülen Ünivar'ın cenazesi aynı mezarlıkta farklı bir noktada daha derin kazılarak gömüldü.

Mezardan ceset çıkaran ayı görüntülendi - VİDEO


Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şubesi ekipleri, mezarı açtığı düşünülen ayıyı belirlemek için mezarlığın yakınına domuz leşi bırakıp, yanına da fotokapan kurdu. Dün gece domuz leşinin bulunduğu yere gelen ayı, fotokapan ile görüntülendi. Ayı, fotokapanın önünde kısa süre durduktan sonra domuz leşine dokunmadan uzaklaştı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, görüntülenen ayının, mezardaki cesedi çıkaran ayı olup olmadığını belirlemeye yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bu işlemi mezarın etrafındaki ayak izleri ile fotokapanın bulunduğu bölgede görüntülenen ayının ayak izlerini karşılaştırarak yapacaklarını ifade eden Bayazıt, şöyle dedi

Ayı mezardan ceset çıkarıyorsa, bu durum o bölge insanı için tehlike olabilir. Burada amacımız, o bölgedeki insanların başına kötü bir olay gelmesini önlemek. Tespitlerimizin ardından ayıyı canlı olarak yakalayıp başka bir yere nakledeceğiz. Bunu yapamazsak profesyonel bir avcı tarafından etkisiz hale getirilecek. Bu konuda tecrübeli avcılarımız var. Ama bu en son yapacağımız davranış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler