MHP’de sil bastan

Bugün bir araya gelecek dört genel başkan adayı bu kez 800 delegenin imzasını toplamayı hedefliyor.

Yayınlanma: 10.07.2016 - 20:58
Abone Ol google-news

‘Yargıtay kararı var’

Delegelerden muhalefetin yeniden imza toplama girişimini genel merkez kanadı “Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde süregelen bir dava var. O mahkemeden bir karar çıkmadan imza toplanamaz” şeklinde yorumlarken muhalefet cephesi ise şu değerlendirmeyi yapıyor:

“3. Asliye’deki dava 19 Haziran’daki kurultaya ilişkin, çağrı heyetiyle ilgisi yok. Yargıtay’ın daha önce 543 delegeden toplanan ve olağanüstü kurultay yapılması yönünde onama kararı var, bu imza toplanmasına engel teşkil etmiyor.”

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 19 Haziran’daki kurultay ile ilgili verdiği “ihtiyati tedbir” kararının ardından MHP’de muhalefet yeniden delegelerin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Bu kez 4 genel başkan adayı, Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ, delegelerden “tüzükteki tek bir madde” için değil, birden fazla madde değişikliği için imza isteyecek.

MHP’de 7 aydır kamuoyunun gündeminden düşmeyen olağanüstü kurultay süreci, parti içi muhalefetin 19 Haziran’da gerçekleştirdiği olağanüstü tüzük kurultayının Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği “ihtiyati tedbir” kararının ardından çıkmaza girmişti.

İkinci deneme

Muhalefetin yeniden olağanüstü kurultayı toplayabilmesi için önünde şimdilik iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yaptıkları itirazın sonuçlanması. Ancak 20 Temmuz itibarıyla adli tatil başlayacağından, muhalefet bu tarihten önce yargıdan lehlerine bir karar çıkmayacağı görüşünde. Bu nedenle de “arayı fazla açmadan” ikinci kez olağanüstü kurultay için delegelerin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Çünkü genel merkez kanadı bu sırada 18 Mart 2018 tarihli olağan kurultay sürecini işletecek. 9 Ekim tarihi itibarıyla da mevcut delegelerin değişeceği il ve ilçe kurultaylarını gerçekleştirmeye başlayacak. 4 genel başkan adayı bu süreci dikkate alarak, bugün saat 14.00’te yeniden bir araya gelecek.

Muhalefet cephesi, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu süreçteki tutumuna yönelik tabanda ciddi tepkiler oluştuğunu iddia ediyor. Bu nedenle, daha önce 543 imza veren delege sayısının bu kez 800’ü bulacağını savunuyor. Muhalefetin imza dilekçesinde, sadece seçimli kurultayın toplanmasının önünde engel oluşturan tüzük maddesi değişikliği yer almayacak. “Disiplin cezaları gerektiren hallerin ve kurultayda genel başkanın katılımı ve konuşmasının da yer aldığı ilgili maddelerin değişiklik talebi” için de imza isteyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler