Millet bizden boykot istemiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Millet bizden boykot istemiyor. Millet bizden git, orada benim haklarımı savun diyor. Bizim ilk en önemli hedefimiz bu dönemde yeni anayasayı yapma teşebbüsünde bulunmaktır" dedi.

Yayınlanma: 27.06.2011 - 17:22
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan, TBMM'ye gelerek parmak izini verdi. Basın mensuplarının "boykot" ile ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan, "Bu tür sıkıntıların olabileceğini bilerek bu adımları attılar. Başka aday adayı mı bulamadır da niçin bu tür sıkıntıların olacağını bildikleri insanları aday yaptılar, bu soruları niye sormuyorsunuz. Hiç aday mı yoktu, sıkıntı buradan geliyor" dedi.

Bir basın mensubunun, "Yemin töreninde CHP'nin de boykot yapabileceği konuşuluyor, CHP'ye bir mesajınız olacak mı?" sorusuna Başbakan, şöyle dedi:
"Bizi şu anda halkımız parlamento çalışmalarına katılmak için buraya gönderdi. Biz de her şeyin parlamentoda da hallolacağı inancıyla yeminlerimizi yapacağız, ondan sonra da parlamentoda milletimizin bize verdiği görevi yerine getireceğiz. Yasama organı olarak ne gerekiyorsa burada onu yapmanın gayreti içinde olacağız. Millet bizden boykot istemiyor. Millet bizden git, orada benim haklarımı savun diyor. Onun için bizim ilk en önemli hedefimiz bu dönemde yeni bir anayasayı yapma teşebbüsünde bulunmaktır. Meydanlarda hep birlikte bunun sözünü verdik. Meydanlarda hep birlikte bunun sözünü verenler gelirler, parlamentoda oturur, konuşuruz, nerede sıkıntı var, nerede bir sorun varsa bu sorunları çözmenin gayreti içerisinde oluruz."

"Başka aday adayı mı bulamadılar"

Bir basın mensubunun, "Gerek Hatip Dicle'nin gerekse Silivri'deki milletvekillerinin durumunun çözülmesi için bir öneriniz var mı?" sorusuna Başbakan, "Başka aday adayı mı bulamadılar, başka aday mı bulamadılar da niçin bu tür sıkıntıların olacağını bildikleri insanları aday yaptılar" dedi. Başbakan, şöyle dedi:

"Bu konunun hepsi yargı içinde yürüdü. Dicle ile ilgili olan konu çok açık ve net her şeyiyle ortada zaten. Bu konuda Mart ayına dayalı bir süreç var. Mahkumiyet kararı ortada, mahkumiyet kararı olanın durumu bellidir. Tutuklu olanlarla ilgili süreç bellidir ve aslında gerek siyasi partiler gerekse burada bağımsız aday olanlar ne olacağını bile bile bu adımları attılar, bu gerçeği lütfen göz ardı etmeyin. Bu tür sıkıntıların olabileceğini bilerek bu adımı attılar. Başka aday adayı mı bulamadılar, başka aday mı bulamadılar da niçin bu tür sıkıntıların olacağını bildikleri insanları aday yaptılar, bu soruları niye sormuyorsunuz. Hiç aday mı yoktu, sıkıntı buradan geliyor. Demek ki buralarda yasaları zorlamak, yasaları zorlamak suretiyle ülkede yeni yeni gerilimlere zemin hazırlamaktı. Bu işler konuşulduğu zaman bizler de düşüncelerimizi söyledik, yanlış adım atıyorsunuz, bunların hepsini söyledik. Ne yazık ki bunların hiçbirisi yer bulmadı ve bugüne gelindi. Şu anda da yargının kararı neyse herhalde ona herkes saygı duyacak."

Meclis tatile girecek

"Meclis'i tatile sokmama gibi bir düşünceniz var mı?" sorusuna Başbakan, "Bu kadar yorucu bir süreçten sonra bırakın da parlamento da haklı olan tatilini yapsın. Zaten 15 Temmuz'u falan bulacak işlerimiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler