Milli boksörler Buse Naz Çakıroğlu, Esra Yıldız ve Busenaz Sürmeneli, Tokyo 2020 vizesi aldı

Milli boksörler Buse Naz Çakıroğlu, Esra Yıldız ve Busenaz Sürmeneli, Olimpiyat Eleme Turnuvası'nda rakiplerini mağlup ederek olimpiyat vizesi aldı.

Yayınlanma: 05.06.2021 - 19:42
Milli boksörler Buse Naz Çakıroğlu, Esra Yıldız ve Busenaz Sürmeneli, Tokyo 2020 vizesi aldı
Abone Ol google-news

IOC Tokyo 2020 Olimpiyat Eleme Turnuvası'nda milli boksörler Buse Naz Çakıroğlu ve Esra Yıldız, rakiplerini mağlup ederek olimpiyat kotasını geçti.

İlk olarak Buse Naz Çakıroğlu, 51 kilo çeyrek finalinde Belaruslu Yulya Apanasovich'i mağlup ederek 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gitmeye hak kazandı. 25 yaşındaki sporcu, bu başarıya ulaşan ilk Türk kadın boksör oldu.

Ardından Esra Yıldız, 60 kilo çeyrek finalinde Macar Kata Pribojszki'yi mağlup ederek olimpiyatlara giden bir diğer sporcu oldu.

Çakıroğlu'nun ve Yıldız'ın kulübü Fenerbahçe, başarılı sporcularını sosyal medya hesabından kutladı. Sarı-lacivertliler, Buse Naz için "Gurur! Bir olimpiyat kotası daha! Fenerbahçeli milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo Olimpiyatları'na gitme hakkı kazandı. Tebrikler Buse Naz" ifadelerini kullanırken, Esra için "Bir Tokyo 2020 kotası daha! Fenerbahçeli milli boksörümüz Esra Yıldız, Tokyo Olimpiyatlarına gitme hakkı kazandı! Tebrikler Esra" mesajını yayınladı.

69 kilo çeyrek finalinde ringe çıkan Busenaz Sürmeneli ise Ermeni rakibi Ani Hovsepyan’ı mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı ve ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları vizesi alan bir başka isim oldu. 52 kiloda daha önce Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılmayı garantileyen Batuhan Çiftçi, çeyrek final müsabakasında Romen rakibi Cosmin Petre Girleanu’yu mağlup ederek Avrupa Kota müsabakalarında yarı finale yükseldi.

Yarın devam edecek olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota müsabakaları, 8 Haziran Salı günü sona erecek.

Fenerbahçe'nin paylaşımları:



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler