"Milli Eğitim Bakanı istifa etmeli"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, ''YGS'de şifre'' iddialarına ilişkin, ''Yaşanan skandaldan sonra Milli Eğitim Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini'' söyledi.

Yayınlanma: 07.04.2011 - 14:29
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in Çeşme ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çakır, YGS'nin, öğrencilerin aileleri de düşünüldüğünde 6 milyon kişiyi etkileyen bir sınav olduğunu ifade etti.

ÖSYM'nin, yıllardan beri bu sınavı dikkatli ve titiz yapmasına karşın AKP iktidarıyla birlikte ''skandallar, kopyacılık, sınav sahtekarlığı ve son olarak da şifre iddialarının gündeme geldiğini'' savunan Çakır, ''Bu konu üzerine çok dikkatlice gidilmesi gerekiyor. YGS'de yaşanan skandaldan sonra Milli Eğitim Bakanı hemen istifa etmelidir. Bu konuda Hükümeti göreve davet ediyorum'' dedi.

Çakır, seçim çalışmaları sırasında görüştükleri vatandaşların fevkalade şikayetçi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
''İşsizlik sorunu için vatandaş çözüm bekliyor. Bu konuda muhalefet olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmemizi istiyorlar. 'Ses Ver Türkiye' sloganımız ile vatandaşın sesi olmaya çalışıyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler