Milli sporcumuz Gülçin Güreşçi’den madalyalar gelmeye devam ediyor

AKUT Arama Kurtarma Derneği gönüllüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi olan Dr. Gülçin Güreşçi’den 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları Uluslararası Spor Hekimliği Sempozyumu için gittiği Malta’dan güzel haberler geliyor.

Yayınlanma: 22.06.2018 - 14:50
Milli sporcumuz Gülçin Güreşçi’den madalyalar gelmeye devam ediyor
Abone Ol google-news

19 Haziran Salı günü Malta saati ile 09.00’da 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları Uluslararası Spor Hekimliği Sempozyumu’nda sunum yaptı. Kendisi de Çölyak hastası olan Gülçin Güreşçi, Çölyak Hastası Sporcuların Performansının Değerlendirilmesi ve Arama-Kurtarma Operasyonlarında Performanslarının Arttırılması konulu sunumumda ilgiyle takip edildi. Yaşadığı deneyimleri, akademik çalışmalarla harmanladığı sunum dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Türkiye’de ve dünyada fazla bilinirliği olmayan bu hastalık hakkında sunum yapan Gülçin Güreşçi, beslenmenin ve Çölyak hastası sporcuların performansının arttırılması konusunda önemli bilgiler paylaştı.

 

Hem başarılı bir akademisyen hem de başarılı bir milli sporcu olan AKUT gönüllüsü Gülçin Güreşçi, Malta’da, uzun atlama, 100 m, gülle atma, 200 m, 4x100m bayrak yarışı ve disk atma yarışları olmak üzere toplam 6 farklı branşta yarışıyor. Güreşçi, 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda 100 m. ve 200 m. yarışlarında birinci, uzun atlamada ikinci ve gülle atmada ise üçüncü oldu. Disk atma ile 4x100 m bayrak yarışlarında da yer alacak sporcudan güzel haberlerinin devamını bekliyoruz.

 

Gülçin Güreşçi, Sivil Toplum Kuruluşlarının afetlerdeki önemi üzerine çalışmalar yapmakta olup aynı zamanda bir AKUT gönüllüsü, AKUT Spor Kulübü Atletizm ve Bisiklet branşları sporcusu ve milli atlettir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler