Mimar Cengiz Bektaş İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mimar ve Şair Cengiz Bektaş İstanbul Nakkaştepe mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 21.03.2020 - 16:36
Abone Ol google-news

FOTO: ÇAĞIL BEKTAŞ

Türkiye’nin önemli mimarlarından biri olan, sayısız yapıya imza atan ve uzun yıllardır Evrensel gazetesinin yazarları arasında yer alan Cengiz Bektaş bugün öğle saatlerinde İstanbul Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Şeker hastalığına bağlı kalp yetmezliği nedeniyle bir haftadır İstanbul’daki bir hastanenin yoğum bakım ünitesinde tedavi gören Bektaş, dün tüm doktorların tüm müdahalesine karşın yaşamını yitirmişti. 

Ağa Han ve Mimar Sinan Büyük Ödülü zahibi Bektaş’ın cenazesi için ailesi tarafından yapılan açıklamada, “Onu uğurlarken yanımızda olmak istediğinizi biliyoruz. Bunu biz de isterdik ama bildiğiniz gibi zamanın tuhaf bir aralığından geçiyoruz. Böyle bir aralıkta o şöyle derdi; ‘Kalben burada olduğunuzu biliyorum, n’olur gelmeye kalkmayın’. Elçiye zevâl olmaz. Lütfen onun bu isteğine uyun ve onu anmak için iyi bir zamanda buluşmak üzere sevgiyle ve sağlıkla kalın” denilmişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler