Moody's Halkbank'ı incelemeye aldı

Moody’s, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın tutuklanmasına yol açan soruşturma nedeniyle bankanın notunu izlemeye aldı.

Yayınlanma: 05.04.2017 - 20:30
Abone Ol google-news

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Halkbank’ın kredi notunu olası bir indirim için gözden geçirmeye aldığını açıkladı. Moody’s, karara gerekçe olarak ise bankanın üst düzey bir yöneticisinin ABD tarafından tutuklanmasına neden olan soruşturmayı gösterdi. Kuruluş tarafından önceki akşam yapılan açıklamada, “Gözden geçirme, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın 29 Mart’ta tutuklanmasına neden olan yasaklı taraflarla yapıldığı iddia edilen işlemlere dair ABD’li yetkililerin yürüttüğü soruşturmanın Halkbank’ın finansal göstergelerine olası etkilerini ele alacak” denildi.

Yatırımcı güveni

Moody’s, incelemenin, soruşturmanın yatırımcı ve karşı taraf güvenine olan etkisi üzerine odaklanacağını belirtti. Moody’s ayrıca, bankanın iş faaliyetleri ve kârlılığının potansiyel büyümesindeki değişiklikleri de değerlendireceğini ifade etti. Kuruluş, Halkbank’ın yabancı para cinsi kredi notunu Ba1 düzeyinde derecelendiriyor. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla geçen hafta ABD’de tutuklandı. Atilla, İran ve Türk vatandaşı Rıza Sarraf ile işbirliği yaparak İran hükümeti ve ülkedeki diğer kurumlar adına ABD bankaları üzerinden yüz milyonlarca dolar tutarında yasadışı işlem yapmakla suçlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler