'Mücadelemiz devam edecek'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Temsilcisi Hidayet Yıldırım, Madımak Oteli'nin utanç müzesi olması konusundaki mücadelelerinin artarak süreceğini söyledi.

Yayınlanma: 06.06.2011 - 11:19
Abone Ol google-news

Ellerinde, Sivas olaylarında yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve ''Madımak Utanç Müzesi, Unutmadık, Unutturmayacağız'' yazılı dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, ''Madımak Müze Olacak'' şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Temsilcisi Hidayet Yıldırım, ''18 yıldır vicdan ve adalet sahipleri, 2 Temmuzlarda Sivas'ta ve Türkiye'nin her yerinde 'Madımak Utanç Müzesi olmalıdır' diye haykırdı'' ifadelerini kullandı.

Olayda yaşamını yitirenlerin ailelerinin kararlılığı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin yıllarca verdiği mücadeleler sonucunda, Madımak Oteli'nin altındaki et lokantasının kapatıldığını, otel binasının da kamulaştırıldığını ifade eden Yıldırım, ''Madımak Oteli'nin tadilatta olduğunu biliyoruz. Buna ilişkin haberler yer yer basına yansımakta. Hükümetin nasıl bir kurguyla hareket ederek, iç tasarım yapacağını bilmiyoruz. Ancak, var olan dokuyu bozduğunu, izleri kaybettirmeye yönelik biçimsel değişikliğe gittiğini biliyoruz'' dedi.

Yıldırım, ''Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak, Madımak'ın utanç müzesi olması konusundaki kararlılığımız ve mücadelemiz artarak devam edecektir'' diye konuştu.
Grup, Yıldırım'ın açıklamalarının ardından dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler