Muhalefetten KİK planına ret

Yemen'de muhalif liderler, Körfez ülkelerinin, bu ülkedeki krizi sona erdirmek için hazırladığı siyasi geçiş planını reddetti.

Yayınlanma: 24.04.2011 - 10:12
Abone Ol google-news

Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih rejimine karşı mücadele eden göstericilerin liderlerinden Abdül Malik El Yusufi, planın reddedildiği konusunda uzlaşma olduğunu belirtti.

Başkent Sana'daki Üniversite Meydanı'nda kamp kuran El Yusufi, planı reddettiklerini göstermek için protestocuların meydanda dün gece geç saatlerde gösteri yaptığını söyledi.

Taiz kentindeki muhaliflerin liderlerinden Ahmed El Vefi de gençlerin, sadece Salih'in hemen gitmesini kabul edeceğini ifade etti.

İktidar partisi, dün Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) dışişleri bakanlarına, planlarının tamamen kabul edildiğini belirtmişti.

Körfez ülkelerinin sunduğu yeni plan, devlet başkanlığı seçimiyle sonuçlanacak 3 aylık bir geçiş süresi öngörüyor. Protestolara hemen son verilmesini içeren plan, Devlet Başkanı Salih'in planın imzalanmasından sonraki bir ay içinde istifa etmesi ve yetkilerini başkan yardımcısına bırakmasını öngörüyor. Bunun karşılığında Salih kovuşturmaya uğramayacak.

Plana göre muhalefetin öncülük ettiği bir birlik hükümeti, Salih'in istifa etmesini takiben iki ay içinde devlet başkanlığı seçimini düzenleyecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler